Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kdy polévat litý perník čokoládou nebo polevou? Během okamžiku z něho vykouzlíte luxusní moučník
Zdroj: Toprecepty

Perníkové kostky, litý perník, perník na plech, perníkové řezy - perník má prostě spoustu jmen a přitom jde jen o jednoduchou buchtu. Z obyčejného litého perníku můžete díky čokoládově polevě vykouzlit během okamžiku výborný moučník.

Kdy se perník polévá čokoládovou polevou? Rozhodně až po upečení a vychladnutí. Nic se nesmí uspěchat a pokud chvíli počkáte, bude pak čokoláda na perníku ztuhlá za pár minut a můžete se hned pustit do servírování.

Kdy můžeme perník polít polevou

Máme pro vás několik tipů:

Polevu naléváme do středu placky a stěrkou ji stejnoměrně rozhrnujeme ke krajům. Čokoláda rychle ztuhne, proto pracujeme co možná nejrychleji. Perník s čokoládovou polevou krájíme ostrým nožem, namáčeným v horké vodě. Okraje řezů pak budou krásně hladké.

Čokoládová ganache je jednou z čokoládových polev, kterými perník potíráme. V našem videu se můžete podívat, jak se ganache připravuje:

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli