Kdy polévat litý perník čokoládou nebo polevou? Během okamžiku z něho vykouzlíte luxusní moučník
Perníkové kostky, litý perník, perník na plech, perníkové řezy - perník má prostě spoustu jmen a přitom jde jen o jednoduchou buchtu. Z obyčejného litého perníku můžete díky čokoládově polevě vykouzlit během okamžiku výborný moučník.
Kdy se perník polévá čokoládovou polevou? Rozhodně až po upečení a vychladnutí. Nic se nesmí uspěchat a pokud chvíli počkáte, bude pak čokoláda na perníku ztuhlá za pár minut a můžete se hned pustit do servírování.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Kdy můžeme perník polít polevou
Máme pro vás několik tipů:
- po upečení perníku a jeho vychladnutí - aby poleva rychle ztuhla
- po namazání marmeládou - aby se poleva hned nevsákla do těsta
- když máme polevu dohladka umíchanou - bez hrudek a sraženin
Polevu naléváme do středu placky a stěrkou ji stejnoměrně rozhrnujeme ke krajům. Čokoláda rychle ztuhne, proto pracujeme co možná nejrychleji. Perník s čokoládovou polevou krájíme ostrým nožem, namáčeným v horké vodě. Okraje řezů pak budou krásně hladké.
Čokoládová ganache je jednou z čokoládových polev, kterými perník potíráme. V našem videu se můžete podívat, jak se ganache připravuje:
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak upéct úžasný jablečný perník? Je krásně vláčný, plný ořechů a rozinek. Skvěle chutná s čokoládovou polevou
Jak vylepšit litý perník? Vyzkoušejte do těsta přidat nasekané ořechy, rozinky a sušené ovoce, nebo potřít moučník čokoládou
Čokoládovou polevu ganache zvládne každý. Je hotová během chvilky a skvělá na potírání dortů a moučníků
Komentáře