Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sůl ve vývaru je speciálním tématem. Tak jako u všeho, každá rodina má svůj vlastní postup a vývar je vždy chuťově skvělý. Neexistuje totiž jeden jediný správný recept ani postup přípravy vývaru. Tak či onak, se solí vždy opatrně.

Sůl je úžasný pomocník, ale zlý pán. Naštěstí lze i přesolené pokrmy zachránit. Byť se to nemusí zdát jako důležité, solení vývaru má svá specifika. Maso obsahuje určité množství soli a před přidáním další se doporučuje přivést ho nejprve k varu.

Kdy se správně solí vývar

Vývar osolte až poté, co se dostane do varu, a s množstvím soli to nepřehánějte, obzvláště pak v případě, že máte v plánu vývar táhnout delší dobu. Odpařováním vody, tedy redukcí, se chuť soli zintenzivní. Dosolit se dá i později během vaření.

Nezapomeňte však nejprve sesbírat pěnu, tedy sražené bílkoviny, které by jinak vývar zakalily. Až poté se přidává sůl a další koření. Víte, že proti zakalení vývaru také skvěle pomáhají rajčata?

Připravte si spolu s námi kuřecí vývar podle videoreceptu:

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky