Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Guláš je vděčným jídlem, do kterého zužitkujeme ty části masa, které potřebují delší tepelné zpracování, aby dostatečně změkly. Klihovaté části masa dodají guláši neodolatelné aroma i chuť. Občas je ale třeba guláš i zahustit a my víme kdy a jak.

Kdy je ta vhodná doba? To záleží na tom, jakým způsobem budete guláš zahušťovat. Může se ale stát, že pokud jste v začátku použili velké množství cibule, která se časem rozvařila, nebude dodatečné zahuštění potřeba.

Kdy zahustit guláš

Zahušťovat můžeme chlebem, jíškou nebo syrovou bramborou.

  • Pokud plánujeme zahustit guláš bramborou, syrovou ji nastrouháme na jemném struhadle a dáme do guláše. Je nutné počítat s tím, že se brambora musí ještě nějakou dobu povařit.
  • Pokud budeme zahušťovat jíškou nebo záklechtkou, přidáme ji, až když je guláš hotový. Mouku je třeba v guláši povařit, aby z něj nebyla cítit.
  • Zvolíme–li tvrdý chléb, nastrouháme ho na malé drobečky, které zavaříme do guláše když je hotový. Chleba používáme do hovězího nebo zvěřinového guláše, kam se chuťově nejlépe hodí.

Protože zvěřina je zdravé a dietní maso, přidáváme na závěr videorecept na jelení guláš. Maso z jelena ale můžete nahradit i jiným druhem masa a uvařit rodině chutný oběd.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky