Kdy je ten správný čas na zahuštění guláše? Poradíme, kdy a čím guláš zahustit
Guláš je vděčným jídlem, do kterého zužitkujeme ty části masa, které potřebují delší tepelné zpracování, aby dostatečně změkly. Klihovaté části masa dodají guláši neodolatelné aroma i chuť. Občas je ale třeba guláš i zahustit a my víme kdy a jak.
Kdy je ta vhodná doba? To záleží na tom, jakým způsobem budete guláš zahušťovat. Může se ale stát, že pokud jste v začátku použili velké množství cibule, která se časem rozvařila, nebude dodatečné zahuštění potřeba.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Kdy zahustit guláš
Zahušťovat můžeme chlebem, jíškou nebo syrovou bramborou.
- Pokud plánujeme zahustit guláš bramborou, syrovou ji nastrouháme na jemném struhadle a dáme do guláše. Je nutné počítat s tím, že se brambora musí ještě nějakou dobu povařit.
- Pokud budeme zahušťovat jíškou nebo záklechtkou, přidáme ji, až když je guláš hotový. Mouku je třeba v guláši povařit, aby z něj nebyla cítit.
- Zvolíme–li tvrdý chléb, nastrouháme ho na malé drobečky, které zavaříme do guláše když je hotový. Chleba používáme do hovězího nebo zvěřinového guláše, kam se chuťově nejlépe hodí.
Protože zvěřina je zdravé a dietní maso, přidáváme na závěr videorecept na jelení guláš. Maso z jelena ale můžete nahradit i jiným druhem masa a uvařit rodině chutný oběd.
Komentáře