Kdy vyndat beránka z formy? Ani brzy, ani pozdě - volíme zlatou střední cestu

Sladký beránek se peče na Velikonoce - v minulosti patřil mezi tradiční pečivo, dnes je součástí svátečního stolu jako chutný moučník. Beránek s velikonočními dekoracemi nám připomíná jaro a nový život.
Zkušená kuchařka ví, kdy vyndat beránka po upečení z formy. Začátečník váhá - pokud vyklopí korpus brzy, může se těsto srazit, spadnout nebo poškodit. Když nechá beránka úplně vychladnout, nemusí ho bez úhony z formy vyklopit.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Kdy vyndat beránka z formy
Základem je dobře propečené těsto. Formu položíme na záda a necháme beránka mírně vychladnout - musíme na něm udržet dlaň a nespálit se. Horký beránek se může při manipulaci srazit, studený zase díky ztuhlému tuku zůstane na formě částečně přichycený a při vyklopení se poškodí. Beránka po vyklopení necháme ležet na zádech do úplného vychladnutí.
Chcete vidět, jak se připravuje margotkový beránek? Podívejte se na naše video, které vás postupem provede s lehkostí krok za krokem:
Komentáře