Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Potřebujete recept na moučník, který je hotový během chvilky a přitom skvělý? Vyzkoušejte kefírovou buchtu, ta určitě nezklame. Chutná báječně, je krásně vláčná a nadýchaná. Ozdobit ji můžete rozpuštěnou čokoládou, nebo jen potřít marmeládou a posypat kokosem.

Každé hospodyňce se hodí mít po ruce několik receptů na rychlé a jednoduché buchty na plech - budou se hodit jako chutná sladká tečka po hlavním jídle, jednoduchá svačina na výlet i rychlé pohoštění pro návštěvu. Kefírová buchta vzhledem připomíná perník, ale je nadýchanější. Další z řady moučníků, které milovaly i naše babičky, si nejspíš zařadíte mezi své nejoblíbenější.

Jak upéct kefírovou buchtu

Postup je snadný i pro ty, kdo s pečením zatím nemají mnoho zkušeností.

  1. Na těsto si připravíme 250 g hladké mouky, 200 g cukru moučka, 4 lžíce kvalitního kakaa, 2 lžičky jedlé sody, 1/2 l kefíru, 1,5 dcl oleje, 4 lžíce medu, 1 vejce. Na vymazání a vysypání formy bude potřeba tuk a hrubá mouka, nebo stačí použít pečicí papír
  2. V jedné míse smícháme všechny tekuté suroviny, v druhé suché. Suché suroviny za stálého a pomalého šlehání sypeme do tekuté směsi, pak společně dobře promícháme
  3. Těsto nalijeme na připravený plech a pečeme při mírné teplotě (170 °C) po dobu asi 30 minut.
  4. Správnou propečenost zjistíme pomocí špejle - pokud už se na ni nechytá těsto, je buchta hotová. 
  5. Po zchladnutí můžeme povrch buchty ozdobit čokoládovou polevou. Jinou variantou je potřít buchtu ještě zatepla džemem nebo povidlím a po vychladnutí na ni teprve dát čokoládovou polevu a posypat ji strouhaným kokosem.

Jak vylepšit kefírovou buchtu

Máme pro vás ještě několik tipů, jak si recept upravit podle svých představ. "Kefírovka" to zvládne a bude chutnat i tak.

                                                                                                                                        Jak se vám kefírová buchta povedla? Budeme rádi, když nám napíšete do komentářů pod článkem.

Přejeme dobrou chuť.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky