Jaké udělat knedlíčky do polévky? Které jsou ty nejoblíbenější a do jakých polévek se nejvíce hodí
Knedlíčky vylepší i jednoduché polévky. Když je přidáme, rázem se všem sbíhají chutě. Působí na talíři lákavě a některé se hodí i pro sváteční příležitosti. Které jsou ty nejoblíbenější a jak je připravit, aby se povedly?
Je více možností, jak knedlíčky udělat. Ty nejlepší si často pamatujeme ještě z dětství a rádi se k nim vracíme. I když na jejich tvarování potřebujeme více času, občas se do nich pustíme. Dobře ochucené knedlíčky v kouřící polévce stojí za trochu práce.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Játrové, hovězí a klobásové knedlíčky
Játrové knedlíčky v poctivých vývarech - to je klasika, kterou zná skoro každý. Podle našich receptů připravíme knedlíčky z jemně mletého hovězího masa nebo z vinné klobásy, ochucené prolisovaným česnekem, pepřem a muškátovým květem.
Morkové, prejtové a škvarkové knedlíčky
Další masové knedlíčky jsou tentokrát připravené z morku (morkových kostí), prejtu a škvarků. I tyto si určitě najdou své příznivce. Stejně jako další knedlíčky, je modelujeme vlhkou rukou, případně je před vařením lehce obalíme ve strouhance.
Knedlíčky drožďové, vaječné a z tofu
Drožďové knedlíčky patří mezi nejoblíbenější. Nejprve na cibulce osmahneme droždí, ke kterému po vychladnutí přidáme vajíčko a strouhanku. Ochutíme je česnekem a majoránkou. Pokud knedlíčků připravíme naráz větší množství, část zmrazíme.
Knedlíčky sýrové
Další možnost přípravy knedlíčků zahrnuje do surovin různé druhy sýrů. V našich receptech je použitý hermelín, eidam a ricotta. A opět strouhanka na zahuštění a vajíčko na zpevnění knedlíčků. Ochutíme bylinkami - petrželkou, pažitkou nebo bazalkou.
Bramborové a houbové knedlíčky
Bramborová těsta na knedlíčky obsahují buď předem uvařené brambory nebo brambory syrové (ty použijeme do bramboráčkových knedlíčků). Zajímavé jsou recepty s houbami - s více možnostmi postupu a výsledných chutí podle zpracovaného druhu hub.
Mrkvové, špenátové a květákové knedlíčky
Obohatíme je zeleninou, kterou máme rádi. Předem ji uvaříme nebo spaříme a rozmačkáme, pokrájíme či rozmixujeme najemno. Přidáme další suroviny, obvykle vajíčko a strouhanku. Kromě uvedené zeleniny je vhodná i pažitka, brokolice nebo celer.
Kroupové, rýžové a pohankové knedlíčky
V našich receptech jsou jako základ použité předem uvařené kroupy a rýže. Rýžové knedlíčky se výborně hodí do rajské polévky. Pohankové knedlíčky vytvarujeme z pohankové mouky. Některé z receptů neobsahují lepek a hodí se pro bezlepkové stravování.
Špaldové, kuskusové a polentové knedlíčky
Kuskus i polentu předem tepelně upravíme. Základem špaldových knedlíčků je instantní špaldová kaše. Opět nejjednodušším pojivem jsou vajíčka, někdy se hodí sýr. Mezi surovinami na ochucení vévodí česnek, majoránka, petrželka a pažitka.
Chlebové, krekrové a strouhankové knedlíčky
Do chlebových knedlíčků zpracujeme starší chléb, medvědí česnek a vejce. Na krekrové použijeme rozmixované slané krekry. Strouhanka se do knedlíčků obvykle přidává na zahuštění, ve strouhankových je dokonce hlavní složkou. Přidáme k ní mléko, vajíčko a muškátový oříšek.
Komentáře