Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Správné kokosky mají být šťavnaté a měkké. Jak ale docílit dokonalých kokosek? Nestačí pouhé smíchání surovin dohromady. Klíčem k úspěchu je přesný postup, jinak by z trouby mohly vyjít jen beztvaré hrudky, které mají k vysněnému cukroví daleko.

Jaké je tedy to tajemství a klíč k úspěchu? Klíče jsou tři - přesněji řečeno, postupy jak vyšlehat bílky s cukrem a získat tak lahodné kokosky, jsou tři. V tomto článku je všechny rozebereme. Nechte se vést našimi radami a úspěch je zaručen.

Jak udělat dokonalé kokosky

Na kokosky budete potřebovat pouze bílky, moučkový cukr a kokos.

  1. Francouzský způsob znamená, že se šlehají bílky s cukrem klasickým způsobem mixérem na nejvyšší rychlost 5–10 minut, dokud se sníh nezpevní. Nejspolehlivější je vyšlehat samotné bílky jen částečně a potom po lžících zašlehávat cukr.
  2. Italský způsob spočívá v tom, že se do částečně vyšlehaného sněhu přilévá horký svařený cukr. Pokračuje se ve šlehání do vychladnutí celé směsi.
  3. Švýcarský způsob využívá horké páry. Bílky s cukrem se šlehají ve vodní lázni nad párou. Sníh se zpevní jakmile dosáhne teploty 45–50 °C. Při teplotě nad 55 °C se tvoří opravdu hustý sníh a následně už hrozí sražení bílkovin.
  4. Do zchladlého sněhu vmícháme kokos. TIP: Pro zvýraznění chuti kokos krátce nasucho opečeme v troubě při 150–170 °C.
  5. Na plech vyložený pečicím papírem tvarujeme lžičkou kokosky.
  6. Pečeme na 140 °C 15–20 minut do zrůžovění.

Ať si zvolíte jakýkoliv postup výroby kokosek, vždy budete mít skvělé a křehké cukroví. V následujícím videoreceptu nabízíme jeden z postupů přípravy.

 

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář