Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kokosové mléko je skvělou alternativou mléka kravského, navíc je oblíbenou bezlepkovou i bezlaktózovou surovinou. To ocení nejen lidé s alergií, ale také vegani. Asijská kuchyně s touto chutnou surovinou pracuje v mnoha receptech.

Kokosové mléko se těší čím dál větší oblibě, a to především proto, že je velmi zdravé, a navíc ho lze použít nejen do slaných i sladkých pokrmů, ale také v teplé i studené kuchyni. K dostání je v každém větším obchodě, nejčastěji v plechovkách.

Kokosové mléko v kuchyni

Kravské mléko či smetanu můžete zcela nahradit mlékem kokosovým nejen v kávě, ale i v nejrůznějších pokrmech. Zjemní je a stáhne případnou ostrost.

  1. Opravdu delikátní je v omáčkách, výborně doplní např. kuře na kari, ale skvělé je také v dýňové polévce a jiných hustých, zeleninových krémech.
  2. Milujete krémová rizota? V tom případě je musíte vyzkoušet s přidáním kokosového mléka.
  3. Připravit z něj lze také dezerty, domácí zmrzliny nebo sladké kaše. Fantazii se meze nekladou.
  4. Chia pudink nebo tapiokový pudink na vás dýchne létem, pokud kravské mléko nahradíte tím kokosovým.
  5. Kokosový jogurt je opravdu chuťově lahodný, zkuste si ho jednoduše připravit doma.
  6. Smoothie je vitamínovou bombou, kterou bychom si měli dopřávat pravidelně. I s kokosovým mlékem, které je zdravé a výživné. Použít ho však můžete i při přípravě Piňa colady.

Jak využíváte kokosové mléko vy? Napište nám do komentářů svůj oblíbený pokrm a připravte si dokonalou symfonii chutí v podobě thajské kuřecí polévky, jejíž přípravou vás provede videorecept:

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky