Kolik mouky na zahuštění omáčky? Množství záleží na požadované konzistenci
Lahodné krémové omáčky jsou neodmyslitelnou součástí (nejen) klasické české kuchyně. Abychom však získali správnou konzistenci připravované omáčky, musíme ji zahustit. A na to tradičně potřebujeme hladkou mouku.
Ačkoliv je občas na pšeničnou mouku nahlíženo jako na bílé zlo, jedná se o nejčastější a nejjednodušší způsob zahuštění omáček a polévek. Naštěstí jí na zahuštění není potřeba mnoho, a tak se nemusíme bát bílou mouku do omáček či polévek občas přidávat.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Kolik mouky je potřeba k zahuštění omáčky
Na zahuštění omáčky pro čtyři strávníky budeme potřebovat asi jednu až dvě vrchovaté polévkové lžíce hladké mouky, což odpovídá zhruba 25 až 50 gramům. Přesné množství se odvíjí od toho, jak moc hustou si přejeme omáčku mít. Pokud omáčku zahušťujeme jíškou, másla použijeme stejné množství jako mouky. Zvolíme-li záklechtku, mouku smícháme s trochou studené vody. V každém případě je potřeba omáčku po zahuštění alespoň 20 minut povařit, aby se vyvařila veškerá pachuť mouky.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Komentáře