Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rýži neholdují pouze příznivci zdravého stravování. Oblibu si získala také pro svou stravitelnost a především rychlou přípravu. Hodí se jak k masu i tepelně upravené zelenině, tak na přípravu chutných nákypů a rizota.

Rýže je natolik variabilní, že si podmanila všechny strávníky bez rozdílu. Snadno z ní připravíte sladké i slané pokrmy, které jsou lehké, tudíž vhodné i do letních dnů. A i když lze její zbytky chutně využít, je vhodné znát potřebné množství na osobu.

Kolik rýže připravit pro 4 osoby

Na níže sepsaných řádcích zjistíte, jaké množství rýže je vhodné pro čtyři strávníky. A to ať už zvolíte rýži sypanou nebo balenou ve varných sáčcích.

K uvaření rýže používejte 1,5 násobek vody či vývaru, tedy na 1 hrnek rýže připadne 1,5 hrnku tekutiny. Vepřovými plátky na kmíně s rýží stoprocentně nadchnete všechny strávníky a s dostatkem šťávy může zmizet více rýže, než možná čekáte.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky