Kolik se dává oleje do horkovzdušné fritézy? Šetření olejem je zde více než žádoucí
S pořízením horkovzdušné fritézy přichází kromě nadšení i spousta otázek. Jak dlouho a při kolika stupních připravovat různé pokrmy, na jaký program? Jednou z nejzásadnějších je zásadní otázka - kolik oleje je potřeba přidávat.
Dostali jste nebo jste si pořídili nového pomocníka do kuchyně v podobě horkovzdušné fritézy a stále tápete, jak s ní pracovat, co v ní připravovat a co ne, jak ji udržovat nebo dokonce kolik oleje opravdu potřebujete? Poradíme vám.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Kolik oleje do horkovzdušné fritézy
Horkovzdušná fritéza je fenoménem právě pro minimální spotřebu oleje, jaké množství je však skryto za slovem "minimální"?
- Na 1 kg bramborových hranolků nepotřebujete více než 1 polévkovou lžíci oleje. Jestliže plánujete připravovat předsmažené hranolky, není potřeba tuk žádný.
- Doma připravované obalované pokrmy (řízky, smažený sýr, rybí prsty a jiné) stačí jen potřít olejem za pomoci mašlovačky nebo postříkat olejem ve spreji.
- Rozhodli jste se pro topinky? Pak nemusíte používat žádný tuk, stejně jako u předsmažených polotovarů, které obsahují dostatek tuku už z výroby.
- V některých případech není na škodu potřít olejem dno fritovacího koše, aby se k němu připravovaný pokrm nepřichytil (například při ohřevu různých jídel).
Jak se vám líbí představa, že při využití horkovzdušné fritézy použijete maximálně jednu lžíci oleje, zatímco do klasické byste ho potřebovali několik litrů? Připravte si chutné zobání v podobě křupavé cizrny v horkovzdušné fritéze podle našeho videa:
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře