Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Svíčková na smetaně je nedílnou součástí české kuchyně. Vychytat správnou konzistenci i chuť chce trochu praxe, to samé platí také o přidávání smetany. Jaké množství je vhodné, abyste si nepřivodili zažívací potíže?

Smetana se do omáček přilévá až na závěr, kdy se v omáčce pouze prohřeje, ale již nevaří. Její množství se odvíjí nejen od celkového množství omáčky, ale také od zvyklostí jednotlivých rodin. Jaké je ideální množství smetany ve svíčkové omáčce?

Kolik smetany použít do svíčkové omáčky

Nutno zdůraznit, že smetana má v omáčce pouze úlohu jejího zjemnění, ne jejího základu. Proto naprosto stačí v poměru na 1 kg masa použít 1 kelímek (tedy 250 ml) smetany. Záleží však i na vašich zvyklostech a hustotě omáčky.

Do omáček doporučujeme smetanu ke šlehání, která má více procent tuku. Omáčku skvěle dochutí, zjemní a tolik ji nezředí. Zkuste si připravit delikátní svíčkovou na smetaně podle videoreceptu, který vás její přípravou provede krok za krokem.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli