Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tradiční plněné ořechy jsou jedním z nejvíce oblíbených druhů vánočního cukroví. Připravují se z křehkého ořechového těsta a po upečení se plní máslovým krémem, který jim dodá jemnost a bezkonkurenční chuť.

Vánoční ořechy plněné krémem jsou cukrovím nejen našich babiček - patří mezi top recepty i v moderních kuchyních. Jelikož by měly vypadat jako vlašské ořechy, pomáháme si při jejich přípravě vtlačováním těsta do speciálních formiček.

Jak na přípravu korpusů na ořechy

Formičky na ořechy jsou vyrobeny z plechu po jednom kuse nebo po více kusech v silikonové formě:

  • Formičky je vhodnější vymazat papírovým ubrouskem s kouskem másla - při další várce už je pak vymazávat nemusíme, protože těsto je dost mastné.
  • Odebíráme malé kousky těsta, které vtlačujeme do formiček vypadajících jako ořechy a palci vytvoříme prohlubeň, kam pak budeme později stříkat krém.
  • Skořápky pečeme na 180 °C a hned po vyndání z trouby je vyklepneme na podnos. Necháme je vychladnout a schováme do dózy s víkem.
  • Ořechové skořápky plníme až pár dní před Vánoci máslovým krémem pomocí sáčku s rovnou nebo zubatou špičkou.

Formičky už nemusíme vymazávat - pokud by se na ně těsto přichytilo, otřeme je papírovou utěrkou, dokud jsou teplé. Při přípravě ořechů se můžeme inspirovat některým z videoreceptů:

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky