Korpusy na plněné ořechy: Jsou ze světlého těsta s tmavým krémem nebo naopak?
Tradiční plněné ořechy jsou jedním z nejvíce oblíbených druhů vánočního cukroví. Připravují se z křehkého ořechového těsta a po upečení se plní máslovým krémem, který jim dodá jemnost a bezkonkurenční chuť.
Vánoční ořechy plněné krémem jsou cukrovím nejen našich babiček - patří mezi top recepty i v moderních kuchyních. Jelikož by měly vypadat jako vlašské ořechy, pomáháme si při jejich přípravě vtlačováním těsta do speciálních formiček.
Mohlo by vás zajímat
Jak na přípravu korpusů na ořechy
Formičky na ořechy jsou vyrobeny z plechu po jednom kuse nebo po více kusech v silikonové formě:
- Formičky je vhodnější vymazat papírovým ubrouskem s kouskem másla - při další várce už je pak vymazávat nemusíme, protože těsto je dost mastné.
- Odebíráme malé kousky těsta, které vtlačujeme do formiček vypadajících jako ořechy a palci vytvoříme prohlubeň, kam pak budeme později stříkat krém.
- Skořápky pečeme na 180 °C a hned po vyndání z trouby je vyklepneme na podnos. Necháme je vychladnout a schováme do dózy s víkem.
- Ořechové skořápky plníme až pár dní před Vánoci máslovým krémem pomocí sáčku s rovnou nebo zubatou špičkou.
Formičky už nemusíme vymazávat - pokud by se na ně těsto přichytilo, otřeme je papírovou utěrkou, dokud jsou teplé. Při přípravě ořechů se můžeme inspirovat některým z videoreceptů:
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Plněné ořechy jsou oblíbené krémové cukroví. Začátečníkům poradíme, jak zvládnout těsto i krém na jedničku
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Komentáře