Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kozí nebo beraní rohy ve sladkém nálevu s rozinkami: Tento recept doporučujeme vyzkoušet
Zdroj: Pixabay - Pumuki111

Dlouhé zkroucené papričky se sladkou i pálivou chutí, to jsou oblíbené kozí nebo beraní rohy. Nejčastěji se zavařují do sladkokyselého nebo olejového nálevu. Máme pro vás netradiční recept na výborný medový nálev s rozinkami.

Víte, jaký je rozdíl mezi kozími a beraními rohy? Kozí rohy jsou dlouhé, s hladkým povrchem, na konci zahnuté a po zavaření zůstávají tuhé. Naopak beraní rohy jsou typické svým bohatým zakroucením, zvrásněným povrchem a měkkostí po zavaření. 

Jak naložit kozí nebo beraní rohy

Papričky očistíme od semínek a omyjeme. Naskládáme je do sklenice co možná nejvíce natěsno. Do každé sklenice nasypeme 1 lžíci rozinek. Dále si připravíme nálev v tomto poměru:

  • 1 dcl vody
  • 1 dcl octa
  • 1 dcl medu

Nálev svaříme a ještě horkým zalijeme papričky. Uvedené množství stačí asi na dvě sklenice o obsahu 0,75 ml - ale záleží i na tom, jak těsně k sobě papričky naskládáte. Zaváříme po dobu 15–20 minut při teplotě 85 °C.

Další využití sladkého nálevu

Stejným způsobem můžeme zavařit i chilli papričky, feferonky, mladé plody ačokči, květák a jinou zeleninu. Před konzumací necháme několik týdnů uležet.
Pokud se stane, že vypěstujete nebo koupíte jen malé množství papriček, vyzkoušejte metodu zavařování v mikrovlnce - je to rychlý a jednoduchý způsob.

Malé množství kozích nebo beraních rohů můžeme naložit také do znojemského nálevu na okurky. V našem videu se můžete podívat na postup při zavařování okurek:

Přejeme, ať se vám zavařování povede. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky