Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Produkty z kozího mléka jsou v poslední době velmi populární. Mají svou specifickou chuť, která je činí velmi atraktivními. Navíc jsou zdravější než výrobky z kravského mléka. Přinášíme vám proto tipy na recepty s kozími produkty. Můžete si vybrat.

Kozí mléko u nás není často konzumovaným produktem a také výrobky z něj jsou spíše na okraji zájmu. Je to škoda, protože jejich použití jídlu dodá punc exkluzivity. Jídlo se rázem stane atraktivnějším a delikátnějším. Z čeho můžete vybírat? Projděte si náš přehled.

Kozí sýr

Kozí sýr je nejznámějším produktem. Je lehký, smetanový, příjemně slaný. Často se ochucuje bylinkami nebo kořením. Je velmi snadné ho vyrobit a proto pokud máte čerstvé mléko k dispozici, určitě to vyzkoušejte.

Pomazánky z kozího sýra

Z kozího sýra snadno vyrobíte různé pomazánky, které mohou mít různé příchutě. Bývají jemné a lehké. A také zdravé, kozí mléko totiž naše tělo přijímá lépe než kravské, umí ho lépe zpracovat. 

Kozí jogurt a hermelín

Méně často se můžete setkat i s kozím jogurtem nebo hermelínem. Je to dáno tím, že s kozím mlékem, které netvoří tolik smetany jako mléko kravské, se jinak pracuje a některé produkty jsou náročnější na výrobu

Přesto ale je možné z kozího mléka vyrobit máslo, tvrdý sýr nebo třeba tvaroh. Na plné čáře ale stejně vítězí čerstvý sýr, známý také pod pojmem farmářský. S tím se setkáváme nejčastěji.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli