Jak upéct králíka na cibuli. Vyzkoušejte klasiku našich babiček
Pečený králík s velkým množstvím cibule je výbornou delikatesou. Pokrm je velmi snadný na přípravu a zároveň nadchne svou výbornou chutí. Vyzkoušejte ho i vy, stejně jako kdysi naše babičky.
Králičí maso vždy bylo, hlavně na venkově, velmi oblíbené. Toto maso je dietní, ale také velmi suché. Při jeho úpravě k němu dáváme i kousek slaniny nebo bůčku, abychom zajistili jeho šťavnatost. Tentokrát k němu přidáme i pořádnou dávku cibule, která se postará o správnou chuť.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak upéct králíka na cibuli
Pokud se rozhodnete vyzkoušet králíka, který je pečený na cibuli a provoněný tymiánem, uvidíte, že po jednom ochutnání se stane vaším oblíbeným obědem.
- Na základní recept budeme potřebovat: 1 králíka, 6 cibulí, 1 celý česnek, 6 kuliček nového koření, 10 kuliček pepře, 1/2 lžičky tymiánu, sůl a 100 g anglické slaniny.
- Králíka naporcujeme, posolíme a necháme 30 minut odležet.
- Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Větší část cibule poklademe na celé dno pekáče.
- Králíka položíme do pekáče na cibuli a poté poklademe zbylou cibulí. Česnek oloupeme, pokrájíme a posypeme jím porce králíka. Anglickou slaninu nakrájíme na proužky a také poklademe na králíka, můžeme ho i slaninou prošpikovat. Nakonec přidáme celý pepř, nové koření a posypeme tymiánem.
- Podlijeme asi 150 ml vody a dáme péct na 180 °C. Občas králíka podlijeme výpekem.
- Pečeme do změknutí masa 1–1,5 hodiny.
Příloha podle vlastní chuti
Možnostem výběru přílohy k pečenému králíkovi se meze nekladou. Podle našeho názoru je nejlepší volbou bramborový knedlík, který můžete doplnit i špenátem. Pokud se vám nechce dělat knedlík, určitě neuděláte chybu, když ke králíkovi naservírujete vařené či šťouchané brambory nebo si k němu zakousnete čerstvý chléb. S jeho přípravou vám poradíme v našem video-receptu.
Jak nejraději připravujete králíka vy? Budeme rádi, když se se svými tipy podělíte s námi a našimi čtenáři v komentáři pod článkem.
Komentáře