Kremrole: Plněné trubičky patří mezi retro zákusky, které milujeme dodnes
Kremrole jsou cukrářské výrobky ve tvaru rolky (německy: rolle), plněné různými sladkými i slanými nádivkami. Klasické kremrole se připravují z listového těsta, ale existuje mnoho receptů i na jiná, domácí těsta.
Kremrole se připravují namotáním proužků listového těsta na kovovou formičku. Někdy se kremrole nesprávně označují jako trubičky - avšak ty se vyrábí z jednoho plátku těsta ve tvaru čtverce či obdélníku, do kterého kovovou trubičku zabalíme.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak udělat kremrole
Připravíme si kovové trubičky, které se vyrábí ve dvou velikostech:
- Koupíme nebo vypracujeme listové těsto. To domácí je naprosto bezkonkurenční, ale také pracnější - proto ho už jen málokdo dělá ručně.
- Z těsta vyválíme plát, který rádýlkem nebo nožem nakrájíme na stejně široké proužky o šířce 2–3 cm podle velikosti kovové trubičky.
- První proužek těsta navineme zešikma na trubičku - okraje by se měly mírně překrývat. Podle prvního kousku si pak nařežeme potřebné délky proužků.
- Proužky těsta namotáme na trubičky, každý konec potřeme vajíčkem, přitiskneme k sobě a klademe je na plech spojem dolů.
- Pečeme v troubě rozpálené na 200 °C. Po upečení je necháme chvíli vychladnout a ještě teplé sejmeme kremrole z trubičky.
Čím plnit kremrole
Máme několik chutných možností:
- Italský bílkový sníh je tepelně upravený a díky tomu kremrole déle vydrží.
- Šlehačka s cukrem - kremrole mají kratší trvanlivost, ale jsou velmi chutné.
- Šlehaný tvaroh s kousky ovoce je báječná svačinka pro děti i zákusek ke kávě.
- Bílkový sníh s ovocným pyré připomíná chuť indiánků a je velmi vyhledávaný.
Už se vám sbíhají sliny? Listové těsto byste měli mít neustále po ruce v mrazáku, proto vám nic nebrání vyzkoušet si křehké kremrole podle našeho videa:
Sladké drobečky
Jak zabít dvě mouchy jednou ranou? Čekáme-li hosty, upečeme dvojitou dávku kremrolí. Jedny naplníme sladkým krémem a druhou část slanou pěnou. Pokud dáme přednost slaným kremrolím a nemáme doma kovové trubičky, navineme proužky těsta na párky, surimi tyčinky či na hranolky zeleniny (pórek).
Komentáře