Bezlepkový krtkův dort tentokrát jako roláda: S videonávodem to hravě zvládnete
Krtkův dort zná díky jeho podobnosti se skutečným krtincem snad každý milovník moučníků. Skvělou čokoládovo-banánovou chuť si však tento dezert uchová také v podobě malé rolády, která je vhodná i pro celiaky.
Bezlepkové vaření a pečení se rozmáhá a nyní si můžete připravit i tuto verzi krtkova dortu, která neobsahuje žádnou mouku. Postačí kvalitní kakao, zralé banány, sýr mascarpone a několik málo dalších surovin na roládu v potřebném množství.
Jak připravit roládu – krtkův dort
I když nevytvoříte hromádku, pochutnáte si.
- Ze žloutků a holandského kakaa vytvořte hustou směs.
- K bílkům přidejte špetku soli a vyšlehejte tuhý sníh, do kterého zašlehejte cukr.
- Do sněhu opatrně vmíchejte kakaovou směs a přisypte kypřicí prášek.
- Vzniklé těsto rozetřete na plech a dejte péct.
- Jakmile je těsto upečené, ještě teplý plát srolujte.
- Krém vytvořte šleháním mascarpone a zakysané smetany. Můžete přidat trochu cukru.
- Tento krém natřete na rozvinuté těsto, poklaďte ho banány a znovu srolujte.
Krtkova roláda je nejlepší vychlazená.
Komentáře