Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krtkův dort zná díky jeho podobnosti se skutečným krtincem snad každý milovník moučníků. Skvělou čokoládovo-banánovou chuť si však tento dezert uchová také v podobě malé rolády, která je vhodná i pro celiaky.

Bezlepkové vaření a pečení se rozmáhá a nyní si můžete připravit i tuto verzi krtkova dortu, která neobsahuje žádnou mouku. Postačí kvalitní kakao, zralé banány, sýr mascarpone a několik málo dalších surovin na roládu v potřebném množství.

Jak připravit roládu – krtkův dort

I když nevytvoříte hromádku, pochutnáte si.

  1. Ze žloutků a holandského kakaa vytvořte hustou směs.
  2. K bílkům přidejte špetku soli a vyšlehejte tuhý sníh, do kterého zašlehejte cukr.
  3. Do sněhu opatrně vmíchejte kakaovou směs a přisypte kypřicí prášek.
  4. Vzniklé těsto rozetřete na plech a dejte péct.
  5. Jakmile je těsto upečené, ještě teplý plát srolujte.
  6. Krém vytvořte šleháním mascarpone a zakysané smetany. Můžete přidat trochu cukru.
  7. Tento krém natřete na rozvinuté těsto, poklaďte ho banány a znovu srolujte.

Krtkova roláda je nejlepší vychlazená.

Komentáře

Další tipy a triky