Na křupavých slaninových tyčinkách podle videonávodu si snadno vytvoříte závislost
Blýsknout se před návštěvou chce každá hospodyně, a tak vymýšlí, čím své hosty nejlépe pohostit. To nejlepší drobné občerstvení nemusí být složité, někdy postačí jen několik málo surovin a trocha času.
K výrobě chutných slaninových křupavých tyčinek jsou potřeba pouze tři suroviny – toastový chleba, tvrdý sýr pokrájený na hranolky a úzké proužky slaniny. Křupavost zajistí trouba a úspěch zaručí hezký způsob servírování.
Jak připravit slaninové tyčinky
Připravte si jen jednu kuchyňskou pomůcku – váleček – a rovnou dejte rozehřát troubu.
- Plátek toustového chleba rozválejte na co nejtenčí plát.
- Do plátu zabalte hranolek tvrdého sýru.
- Vzniklou roličku obalte plátkem slaniny a položte na pečicí papír na plechu.
- Až budete mít připravený požadovaný počet tyčinek, pečte je 15 minut na 180 °C.
Věříme, že vaši hosté budou odcházet spokojení.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Co dát na plech před pečením? Kromě pečicího papíru jsou vhodné i trvanlivé podložky
Náš život s celiakií: Bezlepkové Vánoce s Áňou aneb Jak jsem pekla perníčky a jak jsem objevila recept na super bagetu
Jak připravit kuře na paprice bez smetany? Můžeme ji vynechat nebo nahradit jinou surovinou
Komentáře