Krůtí prsa smažená v těstíčku podle ČSN: Tato minutka si vás získá na plné čáře
Krůtí maso je chutné a jemné, nejen proto ho mají rádi všichni - děti i dospělí. Připravte si s námi minutkovou variaci na smažená krůtí prsíčka a zavzpomínejte na staré časy, kdy se v restauracích vařilo podle norem.
Tyto dozlatova usmažené krůtí řízečky jsou dokonale vláčné, a tak si na nich zcela jistě pochutnají i ti, kteří tvrdí, že krůtí a kuřecí maso je příliš suché. Příprava tohoto pokrmu vám zabere jen velmi málo času, přesto jím potěšíte celou rodinu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit krůtí prsa smažená v těstíčku podle ČSN
Na 4 porce krůtích prsíček budete potřebovat 400 g krůtích prsou bez kůže, sůl, 1 vejce, 40 g mléka, 40 g hladké mouky, tuk na smažení a 20 g másla k servírování.
- Krůtí prsa nakrájejte šikmými řezy přes vlákno na jednotlivé plátky, jemně naklepejte klouby prstů a podle chuti osolte.
- Připravte si těstíčko - vejce rozšlehejte, přilijte do něj mléko, osolte a za stálého míchání přisypte prosátou mouku. Míchejte do získání hladké konzistence.
- Rozpalte pánev s tukem (olejem či sádlem).
- Jednotlivé plátky masa namáčejte v těstíčku, nechte lehce okapat a smažte v rozpáleném tuku do zlatavé barvy z obou stran.
- Po usmažení pokládejte hotové řízečky na papírový ubrousek pro odsátí tuku. Ještě horké je potřete rozpuštěným máslem a můžete servírovat.
K této úpravě krůtích prsou můžete servírovat brambory v různých podobách (vařené, pečené, hranolky či kaše), ale také lehké zeleninové saláty. Velmi chutné jsou pak spolu s ovocnými kompoty. Nezapomeňte na dozdobení plátkem citrónu.
Jste-li fanoušky řízků v těstíčku, určitě vás potěší další várka inspirace v podobě kuřecích řízků v sýrovém těstíčku, jejichž přípravou vás provede náš videorecept:
Čerpáno z knihy Receptury teplých pokrmů
Komentáře