Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí prsa smažená v těstíčku podle ČSN: Tato minutka si vás získá na plné čáře
Zdroj: Toprecepty

Krůtí maso je chutné a jemné, nejen proto ho mají rádi všichni - děti i dospělí. Připravte si s námi minutkovou variaci na smažená krůtí prsíčka a zavzpomínejte na staré časy, kdy se v restauracích vařilo podle norem.

Tyto dozlatova usmažené krůtí řízečky jsou dokonale vláčné, a tak si na nich zcela jistě pochutnají i ti, kteří tvrdí, že krůtí a kuřecí maso je příliš suché. Příprava tohoto pokrmu vám zabere jen velmi málo času, přesto jím potěšíte celou rodinu.

Jak připravit krůtí prsa smažená v těstíčku podle ČSN

Na 4 porce krůtích prsíček budete potřebovat 400 g krůtích prsou bez kůže, sůl, 1 vejce, 40 g mléka, 40 g hladké mouky, tuk na smažení a 20 g másla k servírování.

  1. Krůtí prsa nakrájejte šikmými řezy přes vlákno na jednotlivé plátky, jemně naklepejte klouby prstů a podle chuti osolte.
  2. Připravte si těstíčko - vejce rozšlehejte, přilijte do něj mléko, osolte a za stálého míchání přisypte prosátou mouku. Míchejte do získání hladké konzistence.
  3. Rozpalte pánev s tukem (olejem či sádlem).
  4. Jednotlivé plátky masa namáčejte v těstíčku, nechte lehce okapat a smažte v rozpáleném tuku do zlatavé barvy z obou stran.
  5. Po usmažení pokládejte hotové řízečky na papírový ubrousek pro odsátí tuku. Ještě horké je potřete rozpuštěným máslem a můžete servírovat.

K této úpravě krůtích prsou můžete servírovat brambory v různých podobách (vařené, pečené, hranolky či kaše), ale také lehké zeleninové saláty. Velmi chutné jsou pak spolu s ovocnými kompoty. Nezapomeňte na dozdobení plátkem citrónu.

Jste-li fanoušky řízků v těstíčku, určitě vás potěší další várka inspirace v podobě kuřecích řízků v sýrovém těstíčku, jejichž přípravou vás provede náš videorecept:

Čerpáno z knihy Receptury teplých pokrmů

Komentáře

Další tipy a triky