Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dostali jste chuť na kousek výborného pečeného masa? Než se vypravíte do řeznictví, máme pro vás několik tipů, které zaručí, že na talíři bude místo vysušeného masa šťavnatý plátek. Pečené maso se hodí k běžnému obědu, ale i ke sváteční tabuli.

S přicházejícím podzimem a chladnějším počasím je ideální čas na přípravu lahodného pečeného masa, které nás zahřeje a rozehraje naše chuťové pohárky jemným masem se silnou chutí. Výsledný pokrm se rozpadá a upečené maso je šťavnaté. Nejlepší je pozvolné pečení, které zaručí, že se maso rovnoměrně propeče bez vysušení. 

Které maso je nejlepší na pečení

Nejlepší pečínky jsou z mas, které jsou alespoň lehce mramorované tukem. Právě ten se postará o to, že se během pečení maso nevysuší. U libovějších druhů je dobré maso prošpikovat před pečením špekem

  • Vepřové maso bývá nejčastější volbou, když dostaneme chuť na pečené maso. Nejlepší je krkovice a slavnostní vepřová pečeně, kterou se vám možná občas zadaří koupit i s tukovým krytím, díky němuž nebude pečínka suchá. Z tučnějších druhů volíme bok a koleno, které je nejchutnější s krajícem chleba a křenem. 
  • kuřecího masa jsou k pečení ideální paličky a stehna. Kuřecí prsa jsou vhodná spíše na minutky.
  • V případě hovězího masa vybíráme na pečení plec nebo kýtu a na pečení po anglicku svíčkovou a nízký roštěnec, který se využívá třeba na přípravu luxusního roastbeefu

Na závěr přinášíme inspiraci na českou klasiku v podobě výpečků z vepřového boku, které jsou lahodné a šťavnaté. Nejlépe si na nich pochutnáte v kombinaci se zelím a domácím bramborovým knedlíkem

Jaké pečené maso patří k vašim nejoblíbenějším? Podělte se s námi do komentářů. 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky