Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

S křehkým těstem pracujeme při pečení cukroví, některých řezů, kyšů (quiche) a dalších dobrot. Jedná se o těsto, které rozvalujeme, proto musí být dobře a přesto s lehkostí zpracované, aby se vše podařilo.

Příprava křehkého těsta má své zákonitosti. Zásadní je použití studeného tuku, rychlé a krátké prohnětení a odpočinek v chladnu před rozvalováním a pečením. Pak už s pečením křehkých koláčů a cukroví nebude nijak velký problém.

Kterou mouku do křehkého těsta

S našimi tipy budete skvěle připraveni a výsledek dovedete k dokonalosti:

  • Vzhledem k tomu, že těsto budete rozvalovat, musí být pružné. Doporučujeme tedy na drobné tvary pšeničnou hladkou mouku. Cukroví, tartaletky, quiche či páje se budou lépe tvarovat a po upečení budou křehčí právě z této mouky.
  • Pokud chcete mít moučník zdravější, použijte celozrnnou špaldovou mouku.
  • Na řezy, které pečete na celém plechu a mají vyšší vrstvu, zvolte raději mouku polohrubou, která lépe podrží tvar těsta na větší ploše.
Podle našeho videoreceptu můžete vyzkoušet výborné křehké máslové sušenky, které se vždy hodí mít doma v zásobě nejen pro návštěvy.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky