Kterou mouku použít do křehkého těsta? Radíme začátečníkům i pokročilým
S křehkým těstem pracujeme při pečení cukroví, některých řezů, kyšů (quiche) a dalších dobrot. Jedná se o těsto, které rozvalujeme, proto musí být dobře a přesto s lehkostí zpracované, aby se vše podařilo.
Příprava křehkého těsta má své zákonitosti. Zásadní je použití studeného tuku, rychlé a krátké prohnětení a odpočinek v chladnu před rozvalováním a pečením. Pak už s pečením křehkých koláčů a cukroví nebude nijak velký problém.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Kterou mouku do křehkého těsta
S našimi tipy budete skvěle připraveni a výsledek dovedete k dokonalosti:
- Vzhledem k tomu, že těsto budete rozvalovat, musí být pružné. Doporučujeme tedy na drobné tvary pšeničnou hladkou mouku. Cukroví, tartaletky, quiche či páje se budou lépe tvarovat a po upečení budou křehčí právě z této mouky.
- Pokud chcete mít moučník zdravější, použijte celozrnnou špaldovou mouku.
- Na řezy, které pečete na celém plechu a mají vyšší vrstvu, zvolte raději mouku polohrubou, která lépe podrží tvar těsta na větší ploše.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Kterou mouku použít na kynuté lité těsto? Vyzkoušejte náš tip a buchta se vždy povede
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Křehké těsto a lahodná náplň - to je quiche, francouzský slaný koláč. V náplni může být maso i zelenina
Komentáře