Kterou mouku na odpalované těsto? S našimi tipy se vám vždy povede
Z odpalovaného těsta pečeme ty nejlepší věnečky, větrníky, donuty, profiterolky, ale také můžeme uvařit lahodné ovocné knedlíky. Přípravy se nemusí obávat ani začátečník, stačí dodržet správný postup a použití surovin.
Odpalované těsto vzniká smícháním mouky, tekutiny (mléka nebo vody) a tuku, které odpalujeme v hrnci a následně do něj po vychladnutí zašleháme vejce. Pečením v troubě těsto naskočí, bude nadýchané a plné bublinek. Zní to možná složitě, nicméně je to jednodušší, než se zdá.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jakou mouku použít na odpalované těsto
Volba vhodné mouky je pro přípravu odpalovaného těsta zásadní. Když se nám těsto vydaří, odměnou nám budou krásně nafouknuté dobroty, které po vychladnutí drží tvar a rozplývají se na jazyku. Mouku vybereme podle toho, co z odpalovaného těsta budeme péct či vařit:
- Na ovocné knedlíky je vhodná hrubá mouka.
- Na věnečky, větrníky, řezy, profiterolky a další jemné dobroty z odpalovaného těsta použijeme hladkou nebo polohrubou mouku.
- Na slané pečivo, jako jsou třeba plněné briošky, je ideální celozrnná mouka, nejlépe ta špaldová.
- Odpalované těsto můžeme připravit i v bezlepkové verzi. Inspirujte se našimi větrníky z kokosové mouky.
Komentáře