Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Z odpalovaného těsta pečeme ty nejlepší věnečky, větrníky, donuty, profiterolky, ale také můžeme uvařit lahodné ovocné knedlíky. Přípravy se nemusí obávat ani začátečník, stačí dodržet správný postup a použití surovin.

Odpalované těsto vzniká smícháním mouky, tekutiny (mléka nebo vody) a tuku, které odpalujeme v hrnci a následně do něj po vychladnutí zašleháme vejce. Pečením v troubě těsto naskočí, bude nadýchané a plné bublinek. Zní to možná složitě, nicméně je to jednodušší, než se zdá. 

Jakou mouku použít na odpalované těsto

Volba vhodné mouky je pro přípravu odpalovaného těsta zásadní. Když se nám těsto vydaří, odměnou nám budou krásně nafouknuté dobroty, které po vychladnutí drží tvar a rozplývají se na jazyku. Mouku vybereme podle toho, co z odpalovaného těsta budeme péct či vařit

Mezi nejoblíbenější jistě patří věnečky z odpalovaného těsta, které po vychladnutí plníme žloutkovým krémem. Vyzkoušejte si je upéct podle našeho podrobného videonávodu:

Komentáře

Další tipy a triky