Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lité těsto se vyznačuje svou řidší konzistencí a připravujeme ho nejčastěji z mléka, vajec, mouky a špetky soli. Z litého těsta vznikají všechny rychlé moučníky a snídaňové dobroty jako jsou palačinky, vafle, lívance a až z rakouské dálky císařský trhanec.

Lité těsto se běžně připravuje bez cukru a kypřidel, nicméně vzhledem k použití u různých receptů se jeho příprava mírně liší. Palačinky nakypříme pouhým smícháním surovin, zatímco u trhance se o to postará do tuha vyšlehaný sníh z bílků. Lívance a vafle se nejčastěji připravují kynuté z droždí, ale rychlejší varianta je s kypřicím práškem, který nejčastěji přidáváme i do hrnkových litých moučníků

Kterou mouku na nekynuté lité těsto

Abychom docílili krásně nadýchaného litého těsta, je důležité zvolit správnou mouku, kterou přidáváme postupně a za stálého míchání, aby nevznikly hrudky. Příliš husté těsto naředíme mlékem do požadované konzistence. A jaká mouka je vhodná

A jak připravit fantastický litý perník zhlédnete v našem videonávodu. Je nadýchaný a na přípravu neuvěřitelně jednoduchý. Jako polevu můžete použít čokoládu nebo ho jen posypat moučkovým cukrem.

Komentáře

Další tipy a triky