Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perníčky se staly velmi oblíbeným vánočním cukrovím, přesto si je rádi upečeme i k jiným událostem během roku. Posloužit mohou jako vánoční ozdoby na stromeček nebo jedlý dárek pro naše blízké. Poradíme, jakou mouku použít na perníčky.

Okamžik, kdy pocítíme blížící se Vánoce, nastane jednoznačně v momentě, kdy se domem line vůně právě upečených perníčků. Jejich lahodné chuti neodolají zejména děti - také si užijí především jejich zdobení sladkou bílkovou polevou.

Jakou mouku použít na perníčky

Abychom docílili správné konzistence těsta, používáme na perníčky jedině hladkou mouku. Díky tomu jsou upečené perníčky chuťově jemné, na povrchu krásně hladké, díky čemuž na nich lépe drží bílková poleva. Alternativa za pšeničkou mouku může být také mouka hladká špaldová.

Připravte si těsto na perníčky pomocí tohoto snadného videoreceptu, které budou po dopečení ihned měkké. Nebojte se zdobit netradičně a upečte si perníčky s popraskaným efektem.

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky