Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Trojobalem nazýváme známou trojici surovin - mouku, vejce a strouhanku. V trojobalu obalujeme především maso, abychom získali všem známý a oblíbený řízek. Podle použitých surovin se odvíjí také výsledná křupavost řízku.

Řízky jsou typickým pokrmem, který moc rádi připravujeme na sváteční události. V trojobalu obalujeme nejčastěji plátky masa, ale výborné jsou také smažené ryby či zelenina. A kdo by si rád nedal na řízky připravený květák. Chutnají nám také obalované žampiony a kolečka cukety.

Kterou mouku použít na trojobal

Klasický trojobal se skládá z mouky, rozšlehaných vajec a strouhanky. Pokud nastane situace, že vám dojde strouhanka, nevěšte hlavu, snadno ji doplníte kukuřičnými lupínky, které mírně nadrtíte. Řízky budou o to více křupavé. Jakou mouku tedy zvolit do tradičního trojobalu?

  • Hladká mouka: Tradiční trojobal obsahuje mouku hladkou, ale ta je jako podklad poměrně jemná, často se lepí na vejce a strouhanka pak nemusí dostatečně držet a odloupává se.
  • Polohrubá a hrubá mouka: Obě tyto mouky jsou k obalování velmi vhodné, jejich hrubší textura zajistí skvělé přilnutí k vajíčku a výsledný řízek je po usmažení více nadýchaný a křupavější.

Oblíbenou českou pochoutkou je rozhodně smažený sýr. Připravit jej není vůbec složité, videorecept vám poradí, jak sýr pečlivě obalit, aby vám nevytekl při smažení. Dokonale chutná společně s čerstvou domácí tatarskou omáčkou.

Přejeme dobrou chuť.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky