Který cukr se dává do šlehačky? Řiďte se dvěma pravidly a výsledek vás nezklame
Šlehačka je dokonale vyšlehaná vysokoprocentní smetana. Šleháním se do tekutiny vhání vzduchové bublinky, které zajistí jemnost a nadýchanost krému, který se pak používá ke zdobení dortů, řezů, zákusků a pohárů.
Šlehačka je daleko chutnější, pokud je oslazená. Cukr se do smetany přidává postupně po lžicích, ale to až po chvilce šlehání, kdy nabyde na objemu. V ten okamžik můžeme šlehačku dochutit vanilkou, karamelem, čokoládou nebo likérem.
Mohlo by vás zajímat
Jaký cukr použijeme do šlehačky
Měli bychom se řídit jednoduchými pravidly:
- Studené šlehačky k ozdobení dortů, zákusků nebo pohárů, potřebují k jemné a pevné textuře moučkový cukr. Krupicový cukr, který se nestihne ve šlehačce rozpustit a stane se tak až později, způsobí zvodnatění a spadnutí krému.
- Teplá šlehačka nebo smetana, která se šlehá z tepelně upravených surovin včetně cukru, se připravuje z cukru krupice. Jedná se o karamel, pařížskou šlehačku, ganache, směsi na nepečené dorty se želatinou a vařené krémy.
Oblíbeným a rychlým dezertem hlavně v létě jsou taštičky z listového těsta, plněné šlehačkou a ovocem, na jejichž přípravu se můžete podívat v našem videu:
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Pařížská šlehačka korunuje nejeden zákusek. Připravte si tu nejlepší podle slavné cukrářky Mirky van Gils Slavíkové
Crème Chantilly: Dokonale vyšlehaná a ochucená šlehačka je základem cukrářského umění
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře