Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Který cukr do korpusu? Rozhodujte se mezi krupicovým a moučkovým cukrem
Zdroj: Freepik

Korpus na dort se připravuje z jemného nadýchaného piškotu, jehož základní složkou je směs žloutků s cukrem, našlehaná do světlé lehké pěny. Cukr je velice důležitou součástí těsta a má vliv na jeho výslednou kvalitu.

Základem dortového korpusu jsou žloutky, ušlehané s cukrem, mouka a bílkový sníh. Mnoho kuchařek ukončí přípravy k pečení jen proto, že nemají doma druh cukru podle konkrétního receptu, ale to je chyba. Do korpusu se hodí oba cukry.

Který cukr se používá do korpusu

Pokud se řídíme receptem, je rozhodnutí jasné. Bez receptu se rozhodneme sami:

  • Žloutky s krupicovým cukrem se šlehají déle, aby se rozpustily krystalky cukru. K tomu pomůže i pár lžic horké vody. 
  • Žloutky s moučkovým cukrem se šlehají kratší dobu, což je matoucí - šlehání je pak ukončeno dříve, než se cukr rozpustí.

Není rozhodující, zda použijeme cukr krupicový nebo moučkový - důležité je důkladné vyšlehání cukru se žloutky do jemné, nadýchané, světle žluté pěny. Rozetřením směsi mezi prsty zjistíme, jestli je cukr dostatečně rozpuštěný.

Na přípravu korpusu s krupicovým cukrem se můžete podívat ve videu:

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky