Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Moučníky s jablky jsou prostě skvělé, krásně vláčné a chutné, a což teprve, když k jablkům přidáte tvaroh. Výsledek je prostě famózní. Recept, který pro vás máme, navíc obsahuje jen málo cukru a mouky, část použité mouky je dokonce z celého zrna.

Přeslazených moučníků už máme někdy až dost, co takhle pro změnu něco trochu jiného? Tyto řezy si získaly na našem webu celou řadu příznivců. Využijete do nich několik chutných jablek. Na kakaové těsto patří tvarohová náplň a část strouhaného těsta. Koláč je krásně křehký a nejlépe chutná druhý den po upečení.

Jak upéct tvarohovo-jablečné řezy

Máte chuť na něco sladkého a žádné vejce po ruce? Mohl by vám přijít vhod tento báječný recept. Pokud budete chtít upéct rovnou celý velký plech této dobroty, množství surovin si zdvojnásobte, uvedené množství je pouze na koláčovou formu.

  1. Na těsto budete potřebovat 150 g polohrubé mouky, 50 g jemně mleté pšeničné celozrnné mouky, 1 vrchovatou lžičku kakaa, 1/2 prášku do pečiva, 2 lžíce mléka, 1 lžíci rumu, 1 lžíci cukru krupice (nebo vanilkového cukru) a 125 g hery nebo másla.  
  2. Na náplň si připravte 250 g měkkého tvarohu, 1 vanilkový cukr, 3 lžíce rumu, 70 g cukru krupice, 1/2 lžíce Solamylu (nebo vanilkový pudink), 4 menší oloupaná jablka.
  3. Mouky smíchejte s práškem do pečiva, přisypte ještě kakao a cukr, znovu promíchejte.
  4. Přidejte mléko a rum, zamíchejte, a do směsi nastrouhejte tuk
  5. Směs dobře promíchejte, jednu třetinu těsta uložte do ledničky nebo mrazáku, aby ztuhlo. 
  6. Zbývající hladké a nelepivé těsto vyválejte a vložte do formy (buď vyložené pečicím papírem nebo vymazané a vysypané hrubou moukou). Povrch těsta trochu propíchejte.
  7. Na těsto rozetřete náplň z nakrájených jablek a ostatních surovin na náplň (včetně tvarohu). 
  8. Na náplň ještě přidejte nastrouhané zbývající těsto - po vytažení z chladu jde dobře strouhat.
  9. Pak moučník upečte v předehřáté troubě na 175 °C. Pečení trvá cca 20 minut, ale záleží na vašich zkušenostech s vlastní troubou.
  10. Po vychladnutí můžete řezy krájet.
  11. Podívejte se na celé znění receptu na jablečno-tvarohové řezy. Doporučujeme přečíst i komentáře pod receptem - píší je ti, kdo recept vyzkoušeli.

Jedná se o jednoduchý a rychlý recept, moučník chutná výtečně a také krásně vypadá. Můžete ho připravit i pro kamarádku, která se snaží snížit množství konzumovaného cukru, ale přitom si ráda zamlsá.

Podívejte se i na další báječné jablečné moučníky, jistě objevíte i další poklady do vašeho receptáře.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli