Den karamelu
Karamel je opravdová lahůdka, která má několik podob: tekutý jako náplň do sladkostí, nebo tuhý v podobě karamelek. Původ karamelu však není úplně… Více o významném dni
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kulér je potravinářské barvivo hnědé až černé barvy a karamelové chuti. Pro své vlastnosti se využívá při přípravě sladkého i slaného pečiva, dortů a krémů, při uzení masa, klobás, uzenin a k vylepšení omáček.
Kulér se vyrábí pálením řepného nebo třtinového cukru při teplotě nad 100 °C, ale nejvýše na 140 °C. Při výrobě se používá amoniaku k dosažení tmavé barvy. Kulér je dobře rozpustný ve vodě a svou konzistencí připomíná med.
Kalendář Celý kalendář
Karamel je opravdová lahůdka, která má několik podob: tekutý jako náplň do sladkostí, nebo tuhý v podobě karamelek. Původ karamelu však není úplně… Více o významném dni
Potřebujeme krupicový cukr, který budeme tavit na pánvi:
Kulér má velmi široké využití a doma se rozhodně neztratí:
Luxusní štědrovečerní večeře pro zdravý spánek
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Vyzkoušeli jsme, jak vaří pražské menzy: Vysokoškoláci mají slušný výběr. Nechybí klasiky jako smažený sýr nebo fish & chips
Komentáře