Jak uvařit slepici nebo kuře na paprice. Postup zvládne i nezkušený začátečník
Kuře nebo slepice na paprice patří k oblíbeným jídlům dětí i dospělých. Kombinace krémové omáčky, kuřecího masa a houskového knedlíku je neodolatelná. Přitom tento pokrm zvládne uvařit i naprostý začátečník. Poradíme vám, jak postupovat.
Na vesnici se slepice na paprice připravuje ze starší vynesené slípky, která už nesnáší vajíčka, nebo z kohouta, který se nehodí do chovu. Ve městech je jídlo známější pod názvem kuře na paprice, protože do omáčky zpracujeme hlavně kuřecí stehna. Venkovská verze vyžaduje delší čas vaření - zvíře má totiž z běhání pevné svaly.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak uvařit slepici na paprice
Ať vaříme slepici nebo kuře, postup bude stejný. Lišit se bude pouze doba varu.
- Do osolené vody dáme vařit rozporcovanou slepici nebo kuře.
- Ve vedlejším hrnci si z hladké mouky a sádla připravíme jíšku, kterou smažíme dozlatova.
- Do hotové jíšky přidáme sladkou papriku a dál už nesmažíme.
- Do hrnce s jíškou přilijeme jednu třetinu vývaru a rychle mícháme. Jakmile nám vznikne hustá kaše, přilijeme druhou třetinu vývaru. Opět vznikne hustší kaše, kterou do třetice rozředíme poslední částí vývaru. Takto získáme krémovou omáčku bez hrudek.
- Omáčku dochutíme, vmícháme kysanou smetanu a vložíme uvařené porce masa.
- Ideální přílohou jsou houskové knedlíky, ale hodí se také těstoviny nebo rýže.
Postup přípravy můžete zhlédnout v našem videoreceptu. Pokud jídlo uvaříte, tak nám do komentářů napište, jak se povedlo.
Komentáře