Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře nebo slepice na paprice patří k oblíbeným jídlům dětí i dospělých. Kombinace krémové omáčky, kuřecího masa a houskového knedlíku je neodolatelná. Přitom tento pokrm zvládne uvařit i naprostý začátečník. Poradíme vám, jak postupovat.

Na vesnici se slepice na paprice připravuje ze starší vynesené slípky, která už nesnáší vajíčka, nebo z kohouta, který se nehodí do chovu. Ve městech je jídlo známější pod názvem kuře na paprice, protože do omáčky zpracujeme hlavně kuřecí stehna. Venkovská verze vyžaduje delší čas vaření - zvíře má totiž z běhání pevné svaly.

Jak uvařit slepici na paprice

Ať vaříme slepici nebo kuře, postup bude stejný. Lišit se bude pouze doba varu.

  1. Do osolené vody dáme vařit rozporcovanou slepici nebo kuře.
  2. Ve vedlejším hrnci si z hladké mouky a sádla připravíme jíšku, kterou smažíme dozlatova
  3. Do hotové jíšky přidáme sladkou papriku a dál už nesmažíme.
  4. Do hrnce s jíškou přilijeme jednu třetinu vývaru a rychle mícháme. Jakmile nám vznikne hustá kaše, přilijeme druhou třetinu vývaru. Opět vznikne hustší kaše, kterou do třetice rozředíme poslední částí vývaru. Takto získáme krémovou omáčku bez hrudek.
  5. Omáčku dochutíme, vmícháme kysanou smetanu a vložíme uvařené porce masa.
  6. Ideální přílohou jsou houskové knedlíky, ale hodí se také těstoviny nebo rýže.

Postup přípravy můžete zhlédnout v našem videoreceptu. Pokud jídlo uvaříte, tak nám do komentářů napište, jak se povedlo.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli