Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře na paprice je oblíbeným jídlem, které děti milují. Kuřecí maso je navíc lehce kousatelné i stravitelné a příprava takového oběda nezabere mnoho času. To ocení každá maminka. Navíc omáčky bývá víc a vydrží i na další den.

Při vaření pro malé děti musíme myslet na to, aby jídlo nebylo příliš solené ani kořeněné, aby neobsahovalo velké kusy masa, aby maso bylo dobře kousatelné a samozřejmě abychom v jídle neměli kosti. Jak tedy přizpůsobit kuře na paprice pro naše nejmenší?

Jak dětem připravit kuře na paprice

Ke kuřeti na paprice se nejlépe hodí houskový knedlík nebo těstoviny. Obojí je u dětí oblíbené a tak budou ochotně baštit.

  • Pokud vaříme malým dětem, solíme velmi opatrně. Stejné to je i s kořením. Proto sladké papriky dáme do omáčky jen opravdu málo.
  • Při vaření kuřete vaříme tak dlouho, dokud maso nebude opravdu měkké. Mělo by téměř odpadat z kostí. Velkým pomocníkem je tlakový hrnec, který nám ušetří čas i peníze.
  • Než dáme maso do omáčky, můžeme ho vidličkou roztrhat na vlákna.

Tento jednoduchý a chutný oběd zvládne připravit i začínající kuchařka. Pokud si ale přeci jen nejste jistí, vše potřebné ukáže náš videorecept. Vhodné přílohy jsou houskový knedlík, těstoviny a rýže.

 

Komentáře

Další tipy a triky