Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí maso pochází z mláďat kura domácího. Pro své bílé maso, které je jemné a dobře stravitelné, přitom má neutrální chuť, z něj můžeme připravit nejen dětské nebo dietní pokrmy, ale také pikantní minutky.

Smažené kuřecí řízky z prsou a ze stehen určitému počtu lidí nechutnají pro svou nevýraznou chuť masa nebo naopak pro výrazné aroma drůbeže. Poradíme vám, jak plátky masa těsně před obalováním upravit, aby byly chutné a voňavé.

Jak zvýraznit chuť kuřecího řízku

Maso nakrájíme na plátky, případně vykostíme:
  • Plátky posypeme nebo je obalíme v grilovacím koření, které nahradí i sůl, česnek, bylinky nebo papriku. Necháme chvíli odležet.
  • Maso obalujeme v klasickém trojobalu a smažíme na tuku. Před podáváním zdobíme plátkem citrónu pro osvěžení chuti.

Pokud na přípravu řízků nespěcháme a vyhýbáme se tuku, můžeme vyzkoušet jejich naložení do pikantní marinády a upečení v troubě:

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky