Kuřecí řízek může mít i výraznou chuť: Poradíme vám, jak ho před obalováním upravit
Kuřecí maso pochází z mláďat kura domácího. Pro své bílé maso, které je jemné a dobře stravitelné, přitom má neutrální chuť, z něj můžeme připravit nejen dětské nebo dietní pokrmy, ale také pikantní minutky.
Smažené kuřecí řízky z prsou a ze stehen určitému počtu lidí nechutnají pro svou nevýraznou chuť masa nebo naopak pro výrazné aroma drůbeže. Poradíme vám, jak plátky masa těsně před obalováním upravit, aby byly chutné a voňavé.
Jak zvýraznit chuť kuřecího řízku
Maso nakrájíme na plátky, případně vykostíme:
- Plátky posypeme nebo je obalíme v grilovacím koření, které nahradí i sůl, česnek, bylinky nebo papriku. Necháme chvíli odležet.
- Maso obalujeme v klasickém trojobalu a smažíme na tuku. Před podáváním zdobíme plátkem citrónu pro osvěžení chuti.
Pokud na přípravu řízků nespěcháme a vyhýbáme se tuku, můžeme vyzkoušet jejich naložení do pikantní marinády a upečení v troubě:
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Trojobal na obalování řízků: Geniálně jednoduchá klasika je svou chutí nepřekonatelná
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Grilování levou zadní: Na domácí grilovací směs můžete využít koření, které máte běžně doma. Maso tak bude přesně podle vaší chuti
Komentáře