Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Milujete kuřecí stripsy z KFC? Díky receptu inspirovanému originální směsí koření a přesným postupem si je snadno připravíte i doma. Odhalte tajemství autentické chuti a vychutnejte si tuto specialitu v pohodlí domova.

Kuřecí maso z KFC je známé svou křupavou krustou a nezaměnitelnou chutí. Klíčem k úspěchu je nejen specifická směs bylin a koření, ale také správné marinování, obalování a smažení. Tento recept vám umožní vytvořit si podobnou pochoutku ve vlastní kuchyni.

Jak na kuřecí stripsy jako z KFC

Kořenící směs pro autentickou chuť obsahuje celerovou sůl, sušenou bazalku, sušený tymián, sladkou papriku, mletý bílý a černý pepř, sušený zázvor, česnekový prášek a sušenou hořčici. Tyto ingredience se smíchají dohromady a použijí se jak do marinády, tak do obalovací směsi. Ve fast foodech však používají také nechvalně proslulý glutaman sodný, neboli MSG. Ten slouží ke zvýšení intenzity chuti jídla a má zkratku E621.

  1. Kuřecí prsa nakrájejte na dlouhé proužky o velikosti typických stripsů.
  2. Smíchejte podmáslí nebo mléko, citronovou šťávu a 1 lžičku připravené směsi koření. Do této směsi ponořte kuřecí maso a nechte marinovat alespoň 4 hodiny, ideálně přes noc.
  3. V míse smíchejte hladkou mouku, zbytek koření a sůl.
  4. Marinované maso nechte okapat a postupně obalujte v připravené směsi mouky a koření. Pro extra křupavost obalování zopakujte.
  5. Ve vysoké pánvi nebo ve friťáku rozehřejte dostatečné množství oleje. Obalené maso smažte 4–5 minut, dokud nebude zlatavé a křupavé.
  6. Po usmažení nechte stripsy okapat na papírových utěrkách. Podávejte horké s oblíbenými omáčkami a hranolky.

S tímto receptem vytvoříte kuřecí stripsy, které svou chutí a křupavostí připomínají originál z KFC. Stačí správné marinování, důkladné obalování a přesné smažení. Vyzkoušejte a přesvědčte se sami.

Komentáře

Další tipy a triky