Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květák je mimořádně oblíbenou zeleninou, jejíž pěstování není úplně snadné. Krásně narostlý květák se dá zpracovat do celé řady chutných jídel, jednou z možností jsou květákové placičky, které se báječně hodí na letní oběd. Máme pro vás jednoduchý recept.

Občas se dá koupit květák v akci za lepší cenu a málokdo z nás v takové situaci odolá. Pokud máte krásný květák a přemýšlíte, jak ho zpracovat, květákové placičky by mohly být to pravé. Smažený květák, obalovaný v trojobalu, je výtečný a oblíbený, ale u těchto placiček vás nadchne jejich jednoduchost. Přesvědčte se sami.

Jak udělat květákové placičky

Do přípravy placiček se mohou pustit i nezkušené hospodyňky, strávníci jistě zajásají.

  1. Nejprve si připravte potřebné suroviny. Na jeden středně velký květák budete potřebovat pouze 6 lžic polohrubé mouky, 2 vejce a sůl. Dále ještě olej na smažení.
  2. Květák zbavte listů a rozeberte ho na menší růžičky, které uvaříte v osolené vodě do poloměkka.
  3. TipDoporučujeme vaření květáku v páře, při kterém se do vody zbytečně nevyluhují důležité živiny. Pokud ale květák vaříte ve vodě, využijte ji pak na polévku.
  4. Vychladlý květák rozmačkejte vidličkou nebo mačkadlem na brambory, můžete ho také nahrubo nastrouhat
  5. Přidejte mouku a žloutky. Pak zlehka vmíchejte ušlehaný sníh z bílků. Na šlehání sněhu se výborně hodí elektrický šlehač, který usnadní práci. Směs dosolte.
  6. Na pánvi nechte rozehřát olej a na něm smažte menší placičky. Během smažení je opatrně otočte a usmažte je z obou stran pěkně dozlatova
  7. Placičky výborně chutnají teplé s vařenými bramborami nebo s bramborovou kaší, studené je můžete podávat s chlebem.

Podívejte se na kompletní znění receptu na jednoduché květákové placičky.

Můžete ochutnat i další květákové placičky nebo karbanátky z našeho receptáře. Pod každým receptem najdete zajímavé komentáře, které vám pomohou vybrat ten nejvhodnější.

Jak se vám placičky povedly? Budeme rádi, když nám napíšete.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky