Jak využít květy černého bezu v kuchyni. Bezový sorbet, cheesecake, panna cotta a další speciality podle oblíbených receptů
Aromatické květy černého bezu se hodí nejen k přípravě sirupů a limonád. Oblíbené jsou i ve sladké kuchyni - obvykle používáme jen drobné kvítky, které přidáváme do různých těst. Můžeme ochutnat bezový cheesecake, sorbet nebo pannu cottu.
Využití květů černého bezu
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Sladké speciality s bezovou příchutí
Bezové květy přidané do sladkých těst
Drobné maličké kvítky otrháme a přidáme je do těstíčka na lívanečky, které po osmažení obalujeme v cukru a skořici. Kvítky není potřeba oplachovat, protože by nás opláchnutí připravilo o výraznou bezovou chuť (voda by odplavila pyl). Můžeme je přidávat do sladkého těsta na litou buchtu nebo do těst na muffiny, často společně s citronovou šťávou.
Kosmatice smažené v těstíčku
Květy černého bezu namáčíme do těstíčka, které připravíme z mléka, mouky, vajíčka a soli. Po namočení do těstíčka podržíme stopku a vložíme obalený květ na pánev a osmažíme. Jakmile těstíčko zatuhne, stopku odstřihneme a placičku po otočení osmažíme z druhé strany. Dají se připravovat i další varianty těstíček (slaných i sladkých) podle jednotlivých receptů. Nakypřit je můžeme kypřícím práškem nebo sněhem. Ochutit kořením, rozmačkaným česnekem a bylinkami.
Komentáře