Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapr je neodmyslitelnou součástí české kuchyně, a to zejména o Vánocích. Jeho příprava však vyžaduje určitou znalost a péči, aby byl pokrm nejen chutný, ale i správně připravený. Pojďme si o naší národní rybě říct něco více.

Kapr je rybou s dlouhou historií v české kuchyni a jeho obliba neupadá. Ačkoli ho mnozí spojují hlavně s tradiční štědrovečerní tabulí, tento pokrm má mnoho podob a lze jej připravit na několik způsobů. Klíčem k dokonalé chuti je nejen co nejčerstvější maso, ale také správná technika zpracování a kombinace koření. 

Jak pracovat s kapřím masem

Vše začíná již výběrem masa. Kupujete-li živou rybu, vybírejte takovou, která je aktivní, neplave nakřivo, nemá poškozené šupiny ani zakalené oči.

Kapr je ryba, která si zaslouží místo na našem stole nejen o Vánocích. Správně připravený může být skutečným gurmánským zážitkem. Klíčové je věnovat pozornost výběru ryby, jejímu zpracování, volbě koření a správné přípravě masa.

Pojďte si s námi prověřit své znalosti v zábavném kvízu.

 

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Další tipy a triky