Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zmrzlina je sladký krém, který se skládá ze smetany, cukru, žloutků a dochucovacích přísad. Po smíchání je umístěn do mrazáku, kde z něj po zmrazení vznikne zmrzlina, nanuk, dort nebo led pro výrobu ovocné tříště.

Zmrzlinové dezerty nejsou jen nanuky a vaničková zmrzlina. Jsou to mražené krémy a ovocné šťávy, které si připravíme sami nebo použijeme koupenou zmrzlinu a z ní vyrobíme jinou dobrotu. Poradíme vám, co se dá se zmrzlinou dělat.

Jak na přípravu zmrzlinových dezertů

Nejrychlejším způsobem je koupit hotovou zmrzlinu a tu použít k přípravě:

  • Zmrzlina v oplatce, dříve známá jako Sibirka, je velmi oblíbeným mraženým zákuskem. Pokud nemáme oplatky, můžeme upéct tenký korpus a mírně rozmraženou zmrzlinu natřít mezi dvě poloviny plátu. Po zmražení získáme vlastní dezert, který vypadá jako sendvič.
  • Zmrzlina, kterou necháme mírně povolit a natřeme na plát korpusu z těsta nebo z drcených sušenek, vytvoří výborný mražený dort. Pokud použijeme různobarevné zmrzliny, které naneseme na dva nebo tři pláty korpusu, bude výsledek pro chuť i pro oko dokonalý.

Zmrzlina, kterou připravíme doma

Mražený krém může být stejně dobrý jako koupená zmrzlina - ale víme, co v něm je:

Zmrzlinové dezerty z domácí i koupené zmrzliny

Zmrzlinu použijeme jako polotovar k dalšímu tvoření:

Zmrzlinu nebo nanuky si můžete lehce připravit i doma podle našeho videa:

Sladké drobečky

Směs na zmrzlinu můžeme nalít do forem, ve kterých ji můžeme přímo podávat - k tomu poslouží plastové nebo silikonové formičky. Nalitím vodové ovocné směsi do formiček na pralinky připravíme ledové bonbóny, které spolu s vloženým kouskem ovoce osvěží horký den.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky