Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Specializované kavárny nabízí několik druhů ledových káv. Liší se složením i postupem přípravy. Ty jednodušší zvládneme i v domácích podmínkách. Základem je mít dostatek ledu, vychlazené nádoby, ledově vychlazenou vodu i mléko.

Pro majitele kávovarů může být práce usnadněná tím, že prostě připraví svůj oblíbený šálek nápoje, s předstihem ho vychladí a doplní ledem. Milovníci překapávané kávy mohou nechat nápoj překapat do sklenice s ledem. Ledovou kávu často připravujeme i z kávy rozpustné, která práci výrazně urychlí. Pomocí šejkru vytvoříme báječně hustou pěnu. Jiný náš článek popisuje přípravu jedné z kávových specialit, cold brew.

Jak na ledovou kávu

Domácí ledová káva není složitá.

  • Do šejkru dáme instantní kávu, případně cukr nebo sirup, ledovou vodu, a společně důkladně protřepeme.
  • Kávu i s vytvořenou pěnou nalijeme do vyšší sklenice a doplníme ledem.
  • Můžeme podle chuti nebo zásob doplnit mlékem, zmrzlinou, šlehačkou, ochutit čokoládovou polevou nebo mletou skořicí apod.

Pro ty, kdo nemají šejkr, nabízíme videorecept na ledovou kávu bez šejkru.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky