Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bez melounu, jakožto skvělého sladkého osvěžení, se v létě už jen těžko obejdeme. Už vás ale nebaví jíst ho jen tak? Pak vyzkoušejte ledovou tříšť z melounu, která vás příjemně zchladí a chutná božsky.

Meloun nejčastěji jíme jen tak samotný, ale dá se připravit na různé způsoby. V létě je velmi oblíbená ledová tříšť z melounu, která perfektně osvěží, není příliš sladká, a když vyberete skvělý meloun, bude chutnat božsky. Příprava je velmi jednoduchá, a tak se na ni pojďme podívat. 

Jak připravit melounovou tříšť

Máme pro vás jednoduchý návod:

  • Připravte si meloun, rozkrojte ho napůl a odkrájejte slupku.
  • Nakrájejte ho na menší kousíčky a vložte do mísy. 
  • Nechte meloun zmrznout alespoň 3 hodiny v mrazničce
  • Následně rozmixujte ponorným mixérem a už jen popíjejte. 

Letní osvěžení z melounu může mít několik podob. Existuje mnoho receptů z melounu, skvělý je se sýrem, v ovocném salátu, jako sorbet, ale i třeba grilovaný. 

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli