Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Začalo letní období plné krásných slunných dnů, koupání, prázdnin a dovolených. Když rtuť v teploměru stoupá k vysokým teplotám, tak nejspíš také nechcete tento čas prožít jen v kuchyni u plotny, ale raději s rodinou a přáteli při posezení nad něčím rychlým a lehkým, se sklenicí dobrého vína či piva v ruce.

Rychlou variantou, cca do 30 minut přípravy, je velká škála ovocných a zeleninových salátů. Pokud máte zahrádku a pěstujete si vlastní zeleninu a ovoce, nabízí se zde možnost zpracování vlastních produktů. Nejen nezatížíte organizmus těžkým jídlem na noc, ale uděláte i něco pro své zdraví. Stačí jen zvolit oblíbenou zálivku či dresink, sýr, maso nebo rybu, a skvělá večeře je tu.

Viva la Italia

Oblíbenou kategorií jsou těstovinové saláty. Těstoviny uvaříme během chvilky, doplníme zeleninou a třeba dresinkem z jogurtu. Do salátů se nabízí i možnost zpracování například zbytků masa z pečeného kuřete nebo salámů a sýrů, které jsme zatím nesnědli. Inspiraci na tyto saláty najdete v italské kuchyni, kde je nepřeberné množství nápadů a chutí.

Na vlně woku

Zkoušeli jste asijskou kuchyni a techniku zvanou stir-fry? Pokud ne, určitě doporučujeme vyzkoušet. Je to rychlá a skvělá technika, při které využijete pánev wok. Je ideální i pro přípravu masa s delší potřebou tepelné úpravy. Asijská kuchyně často používá místo masa tofu, a proto je velmi vhodná i pro vegetariány a vegany

Vejce na tisíce způsobů

V neposlední řadě musíme zmínit nejvíce obvyklou surovinu v domácnosti - vejce. Jsou skvělá nejen k snídani, ale vhodná i pro přípravu omelet, smaženek či vajíčkové pomazánky. A taková domácí pomazánka, posypaná třeba jarní cibulkou, uspokojí i ty náročnější strávníky. 

Jak sami vidíte, máme na výběr opravdu velkou škálu pokrmů, které zvládnete za krátkou dobu bez námahy se složitým jídlem. Vše zvládnete rychle, naservírujete pro potěchu očí strávníků a hurá za rodinou a přáteli.

 

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli