Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ryby na grilu: Máme pro vás 3 rady, jak poznat kvalitní mraženou rybu vhodnou ke grilování
Zdroj: Pixabay, u_n16eq8e56p

Grilování mražených ryb provází často obavy z toho, abyste nesáhli při jejím výběru vedle. Už nikdy nesáhnete, máme pro vás tři rady, na co se u mrazáku v prodejnách zaměřit. Díky tomu vás už nečeká žádné nepříjemné překvapení.

Grilování mražených ryb má svá dvě úskalí - jak vybrat kvalitní mraženou rybu a jak ji správně rozmrazit. Buďte si jisti, že díky následujícím radám vyberete z mrazáku vždy tu správnou, a to nejen na grilování.

  1. Kvalitní ryby jsou mraženy bezprostředně po výlovu, ještě na moři. Výrobci tento údaj vždy uvádějí na obalu, pokud tomu tak je.
  2. Také pozor na datum výroby, nemělo by být starší 3 měsíců. Starší kousky už nejsou tak pevné a můžete být zklamáni z jejich "blátivé" konzistence po rozmražení.
  3. Pokud na rybu přes obalový materiál vidíte, neměla by být pokrytá krystalky ledu. Znamenalo by to rozmražení a následné opětovné zmražení ryby, což je nežádoucí.

Teď už vám nic nebrání v tom, abyste si začali užívat i samotný výběr ryb, namísto hlavy plné obav, zda-li budete mít šťastnou ruku. Podle následujícího video-receptu můžete také vyzkoušet přípravu skvělého pstruha.

Přejeme příjemné grilování, pro inspiraci se můžete podívat do našeho receptáře rybích specialit.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky