Na co se používá libeček. Co jím můžeme ochutit a ke kterým jídlům se nejvíce hodí. Oblíbené recepty na využití libečku
Libeček, vytrvalá rostlina s výraznou příjemnou vůní, se pěstuje na mnoha zahradách. Patří mezi nejoblíbenější zahradní byliny, které se používají k dochucování pokrmů. Náš článek poradí, na co se libeček nejvíce hodí a jaké jsou oblíbené recepty na jeho využití.
Libeček - univerzální koření
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Pomazánky a bramboráčky
Úplně nejlepší je čerstvý libeček. Dobře chutná v kombinaci s česnekem. Čerstvě natrhaný libeček nakrájíme a přidáváme do různých pomazánek, třeba do tvarohové, sýrové a vajíčkové. Výborně chutná na chlebu, bílém pečivu a v bramborových plackách - stačí přisypat libeček do bramborákového těsta.
Jak ochutit masové pokrmy libečkem
Libeček zvýrazňuje chuť masových pokrmů. Zvlášť ho oceníme při vaření chalupářských jídel - stačí pro něj zajít do zahrádky a koření je hned po ruce. Podle našich receptů se hodí k pečenému kuřeti a dalším masům. Je vhodný do různých těstíček k obalování (před smažením) i do slaných náplní a nádivek. Pokud nám jeho výrazná chuť vyhovuje, určitě libečkem nemusíme šetřit.
Libeček jako koření
Když libeček vyroste brzy na jaře do značné velikosti, často uvažujeme, jak ho zakonzervovat k pozdějšímu využití. Nejjednodušší je mražení, ale oblíbené je i libečkové pesto - inspiraci na jeho zpracování pro pozdější využití jsme připravili do dalšího článku.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak uchovat citrony čerstvé až tři měsíce: Pomocí jednoduchého triku zůstane prý zdroj vitamínů čerstvý neskutečně dlouho
Jak používat libeček a připravit libečkové pesto. Oblíbená jídla, která dochutíme libečkem - polévky a bramborové či masové pokrmy
Co uvařit dobrého na chalupě. Oblíbené recepty s těstovinami, bulgurem a kuskusem patří mezi nejrychlejší
Komentáře