Likérové špice: Čím při jejich přípravě nahradit cukrářskou špičku
Likérové (koňakové) špičky patří mezi klasiku českého cukrářství. Čokoládou politá věžička z jemného kakaového krému na kulatém piškotu, plněná hustým a sladkým vaječným koňakem - každému se sbíhají sliny, už jen když oblíbený zákusek vidí.
Připravit domácí likérové špičky je malá cukrářská maturita. Pro jejich vytvoření musíme použít speciální dvouplášťovou špičku, která na piškotu vytvoří dutou věžičku. Když tuto špičku nevlastníme, musíme si poradit sami. Jak na to?
Jak na přípravu zákusků bez špičky
I falešné špičky zmizí ze stolu rychlostí blesku:
- Kulaté dětské piškoty nebo domácí buflery potřete čokoládou a nechte ztuhnout.
- Podle receptu si připravte kakaovou směs na likérové špičky.
- Podle dalšího receptu připravte krém s vaječným koňakem.
- Na piškot nastříkejte koňakový krém pomocí cukrářského sáčku bez špičky.
- Koňakový krém uzavřete do kroužků, vytvořených kakaovým krémem.
- Po zatuhnutí namočte špičky do čokolády a nechte vychladit v lednici.
Postup, na který se můžete podívat v našem videu, je podle receptu na likérové špičky bez speciálního tvořítka. Nemáte chuť si ho vyzkoušet?
Komentáře