Upéct linecký koláč s tvarohem a marmeládou zvládne podle videa každý
Představujeme vám jednoduchý linecký koláč, ve kterém se snoubí křehké těsto s mírně nakyslou tvarohovou náplní a pikantní rybízovou marmeládou. Peče se na plechu a zchladlý krájí na porce. Aby se povedl i začátečníkům, máme pro ně několik rad, tipů a vychytávek.
Linecké koláče asi znáte nejčastěji jako mřížkové, kdy se část těsta rozválí, naplní a ze zbytku se dělají mřížky. Náš koláč je jednodušší v tom, že těsto dělíte na polovinu a nemusíte dělat mřížky. Těsto na tento koláč je kypřené práškem do pečiva.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak upéct linecký koláč s tvarohem a marmeládou
Možná vám přijdou vhod naše tipy a vychytávky.
- Těsto zpracujete podle zásad na křehké těsto a zabalené dáte vychladit. Kypřicí prášek prosejte spolu s moukou, aby se v těstě pravidelně rozptýlil.
- Těsto rozdělíte na poloviny a jednu část rozválíte do tvaru obdélníku na papíru na pečení. Spolu s ním můžete rovnou přenést na plech, abyste si usnadnili manipulaci.
- Těsto potřete marmeládou. Příliš tuhou marmeládu můžete rozmíchat se lžící vroucí vody, aby povolila.
- Potom rozmícháte tvaroh s ostatními surovinami na náplň a rozetřete na marmeládu.
- Druhou polovinu těsta také můžete rozválet na pečicím papíru, překlopit na tvarohovou náplň a opatrně sloupnout papír. Nebo obdélník těsta zlehka namotejte na váleček podle videa a nad plechem rozbalte. Tak se vám plát těsta nepotrhá.
- Koláč pečte v troubě vyhřáté na 180 °C a pečte asi 30 minut do zrůžovění.
- Krájejte ho zchladlý.
Přejeme, ať se vám koláč podaří.
Komentáře