Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Představujeme vám jednoduchý linecký koláč, ve kterém se snoubí křehké těsto s mírně nakyslou tvarohovou náplní a pikantní rybízovou marmeládou. Peče se na plechu a zchladlý krájí na porce. Aby se povedl i začátečníkům, máme pro ně několik rad, tipů a vychytávek.

Linecké koláče asi znáte nejčastěji jako mřížkové, kdy se část těsta rozválí, naplní a ze zbytku se dělají mřížky. Náš koláč je jednodušší v tom, že těsto dělíte na polovinu a nemusíte dělat mřížky. Těsto na tento koláč je kypřené práškem do pečiva.

Jak upéct linecký koláč s tvarohem a marmeládou

  Možná vám přijdou vhod naše tipy a vychytávky.

  • Těsto zpracujete podle zásad na křehké těsto a zabalené dáte vychladit. Kypřicí prášek prosejte spolu s moukou, aby se v těstě pravidelně rozptýlil.
  • Těsto rozdělíte na poloviny a jednu část rozválíte do tvaru obdélníku na papíru na pečení. Spolu s ním můžete rovnou přenést na plech, abyste si usnadnili manipulaci.
  • Těsto potřete marmeládou. Příliš tuhou marmeládu můžete rozmíchat se lžící vroucí vody, aby povolila.
  • Potom rozmícháte tvaroh s ostatními surovinami na náplň a rozetřete na marmeládu.
  • Druhou polovinu těsta také můžete rozválet na pečicím papíru, překlopit na tvarohovou náplň a opatrně sloupnout papír. Nebo obdélník těsta zlehka namotejte na váleček podle videa a nad plechem rozbalte. Tak se vám plát těsta nepotrhá. 
  • Koláč pečte v troubě vyhřáté na 180 °C a pečte asi 30 minut do zrůžovění.
  • Krájejte ho zchladlý.

Přejeme, ať se vám koláč podaří.

 

 

 
 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky