Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lotus tiramisu do skleničky: Tato jednoduchá a rychlá dobrota vás naprosto okouzlí
Zdroj: Toprecepty

Kdo by nemiloval tiramisu - jeho příprava není složitá a chuť je báječná. A kdo by neměl rád lotusky, sladké karamelové sušenky. Máme pro vás jednoduchý a rychlý tip na výtečnou dobrotu do skleničky. Potěší jako sladká tečka po obědě i pochoutka pro návštěvu, dokonce i jako svačinka do práce. Pojďte si s námi zamlsat.

Tiramisu je tradiční italský dezert, na jehož báječné chuti se podílí sýr mascarpone, cukrářské piškoty namáčené v kávě a likér Amaretto. To vše je naskládáno do vrstev a doladěno příjemně nahořklým kakaem. Dezert potřebuje před podáváním řádně vychladit a uležet, nejlépe přes noc v lednici, pak chutná lahodně.

Jak připravit tiramisu do skleničky

Pochoutka z našeho receptu je sice trochu netradiční, ale určitě vás potěší.

  1. Na základní dávku si připravte 1/2 hrnku Lotus másla, 2 hrnky smetany ke šlehání, 1 hrnek uvařené silné instantní kávy, 250 g mascarpone, 2 lžíce třtinového cukru, 1 špetku soli, skořici a holandské kakao.
  2. Tip: Lotus máslo je pomazánka z karamelizovaných sušenek Lotus, může být buď hladká nebo příjemně křupavá. Používá se ke zdobení palačinek a různých dezertů.
  3. Mascarpone smíchejte a prošlehejte s Lotus máslem. Přidejte ještě cukr, skořici, špetku soli a smetanu ke šlehání. Vyšlehejte na hustý krém.
  4. Uvařte silnou kávu a namočte do ní sušenky Lotus, poté je dejte do skleničky na dno. 
  5. Na sušenky rozložte vrstvu našlehaného krému a vrstvy dále střídejte.
  6. Poslední vrstvu by měl tvořit krém, posypaný kakaem.
  7. Před podáváním skleničky s dezertem řádně vychlaďte, nejlépe přes noc.

Podívejte se ještě, jaké jsou časté chyby při přípravě tiramisu, abyste věděli, na co si dát pozor. Váš dezert se ale jistě povede.

Přejeme dobrou chuť.

Další tipy a triky