3 recepty na luštěninové saláty z tuňáka v konzervě: Všechny jsou rychlé, syté a lahodné
Saláty patří k oblíbeným, rychlým a zdravým pokrmům, na kterých si rádi pochutnáme během teplých dní i po celý rok. Saláty z luštěnin a tuňáka navíc tělo dobře zasytí a dodají mu pořádnou dávku vitamínů a minerálů.
Tuňáka běžně kupujeme v trvanlivé konzervované podobě, která se skvěle hodí na přípravu rychlých salátů. Výtečné jsou saláty z luštěnin a vzhledem k tomu, že je tuňák chuťově všestranný, můžeme si jej dopřát s téměř jakoukoli uvařenou luštěninou, nejčastěji s cizrnou, fazolemi a čočkou.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit luštěninový salát s tuňákem
Luštěninový salát podáváme zastudena nebo jako teplý pokrm, který zahřeje a zasytí. Luštěniny většinou potřebují delší tepelnou úpravu, kterou si zkrátíme použitím kupovaných konzervovaných luštěnin v nálevu.
- Tuňáka slijeme z nálevu a nálev si odložíme stranou na případné závěrečné dochucení salátu.
- Nakrájíme oblíbenou zeleninu, kterou můžeme i upéct s kořením v troubě. Často se přidává také nakrájená čerstvá cibule, olivy nebo vejce natvrdo.
- Tuňáka smícháme se zeleninou a uvařenou nebo konzervovanou luštěninou.
- Zakápneme zálivkou, zemitost luštěnin dobře podtrhne kyselejší zálivka s citrónovou nebo limetkovou šťávou či balzamikový ocet.
- Necháme chvíli odležet, aby se chutě propojily.
Jaký luštěninový salát z tuňáka v konzervě chutná nejvíce vám? Podělte se s námi o vaše zkušenosti do komentářů pod článkem.
Komentáře