Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

3 recepty na luštěninové saláty z tuňáka v konzervě: Všechny jsou rychlé, syté a lahodné
Zdroj: Toprecepty-1974andrea

Saláty patří k oblíbeným, rychlým a zdravým pokrmům, na kterých si rádi pochutnáme během teplých dní i po celý rok. Saláty z luštěnin a tuňáka navíc tělo dobře zasytí a dodají mu pořádnou dávku vitamínů a minerálů.

Tuňáka běžně kupujeme v trvanlivé konzervované podobě, která se skvěle hodí na přípravu rychlých salátů. Výtečné jsou saláty z luštěnin a vzhledem k tomu, že je tuňák chuťově všestranný, můžeme si jej dopřát s téměř jakoukoli uvařenou luštěninou, nejčastěji s cizrnou, fazolemi a čočkou.

Jak připravit luštěninový salát s tuňákem

Luštěninový salát podáváme zastudena nebo jako teplý pokrm, který zahřeje a zasytí. Luštěniny většinou potřebují delší tepelnou úpravu, kterou si zkrátíme použitím kupovaných konzervovaných luštěnin v nálevu. 

  1. Tuňáka slijeme z nálevu a nálev si odložíme stranou na případné závěrečné dochucení salátu.
  2. Nakrájíme oblíbenou zeleninu, kterou můžeme i upéct s kořením v troubě. Často se přidává také nakrájená čerstvá cibule, olivy nebo vejce natvrdo
  3. Tuňáka smícháme se zeleninou a uvařenou nebo konzervovanou luštěninou. 
  4. Zakápneme zálivkou, zemitost luštěnin dobře podtrhne kyselejší zálivka s citrónovou nebo limetkovou šťávou či balzamikový ocet. 
  5. Necháme chvíli odležet, aby se chutě propojily. 

Jaký luštěninový salát z tuňáka v konzervě chutná nejvíce vám? Podělte se s námi o vaše zkušenosti do komentářů pod článkem. 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky