Majonéza z vařených vajec: Připravte si tuto omáčku bez obav z vajec syrových
Majonéza je tučná omáčka hodící se k nejrůznějším pokrmům, ale využívaná také jako jejich součást, například v případě bramborových i jiných salátů či pomazánek. Poradíme vám, jak si ji snadno připravit z vařených vajec.
Majonéza nemusí sloužit jen k dochucení vašeho oblíbeného jídla, mimo jiné dokáže zjemnit a dodat vláčnost kynutým těstům. Její přípravu však často ovlivňuje strach ze syrových vajec, proto pro vás máme skvělý tip na majonézu z vajec vařených.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit majonézu z vařených vajec
Tuto krémovou omáčku si mohou dopřávat i těhotné ženy a malé děti, což rozhodně stojí za to. Potřebovat budete: 3 vejce, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce horké vody, 1 lžíci octa a podle chuti sůl, případně i cukr.
- Vejce uvařte natvrdo a následně nechte vychladnout. Poté je oloupejte.
- Oloupaná vajíčka vložte do mixéru spolu s olivovým olejem, horkou vodou i octem. Osolte podle chuti, případně doslaďte cukrem.
- Vše společně rozmixujte. Přibližně během 2–3 minut získá směs hladkou a krémovou konzistenci.
- Hotovou majonézu můžete ihned použít k přípravě pokrmu nebo ji k nějakému podávat. Pokud ji hned nespotřebujete, v lednici bez problémů vydrží několik dnů.
Nedařilo se vám s přípravou klasické majonézy se syrovými vejci? Majonézu z vajíček natvrdo si připravíte velmi snadno podle videoreceptu, navíc bez obav z bakterií salmonelly. Napište nám do komentářů, jak se vám majonéza povedla.
Komentáře