Mandlové brambůrky jako z cukrárny: Postup je jednoduchý, ale chuť výjimečná
Jedním z druhů vánočního cukroví jsou sladké mandlové nebo marcipánové brambůrky. Do jejich přípravy zapojte i děti - kuličky, které vytvoří, se budou podobat více bramborám než ty vaše.
Už jako děti jsme sladké brambory milovaly - nepečené kakaové hrudky s vůní mandlí a uvnitř překvapení. Jejich příprava není vůbec složitá, pokud si vyberete jeden z receptů, který by vám vyhovoval. Poradíme, jak na to.
Jak na přípravu sladkých brambor
Postup je pokaždé stejný, jen hmota je jiná:
- Dětské piškoty k sobě slepíme po dvou chuťově výraznou marmeládou.
- Piškoty na okamžik namočíme do cukrové vody s rumem (pro děti se sirupem).
- Obalíme v mandlové směsi a vytvoříme koule (nerovnosti nevadí).
- Kuličky obalíme v práškovém kakau a vložíme do papírového košíčku.
Mandlové směsi na zabalení brambůrků
Obal musí být světlý, aby vynikla kakaová slupka:
- Marcipán pravý nebo mléčný, kupovaný i domácí.
- Piškotová hmota na nepečené cukroví s mandlovou trestí.
- Těsto z mletých mandlí, másla a cukru s kapkou mandlového aroma.
- Hmota z dětské krupičky, cukru, másla a mandlové tresti.
Nevíte, jak na mandlové brambory? Naše video vám s postupem poradí:
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Čím dochutit sladké krémy a náplně: Poradíme vám, jaká jsou přírodní a potravinářská aromata
Mangoldové listy jsou skvělou náhradou špenátu, řapíky využijeme jako chřest. Mangold sklízíme během léta a na podzim
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Komentáře