Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mandlové brambůrky jako z cukrárny: Postup je jednoduchý, ale chuť výjimečná
Zdroj: Toprecepty

Jedním z druhů vánočního cukroví jsou sladké mandlové nebo marcipánové brambůrky. Do jejich přípravy zapojte i děti - kuličky, které vytvoří, se budou podobat více bramborám než ty vaše.

Už jako děti jsme sladké brambory milovaly - nepečené kakaové hrudky s vůní mandlí a uvnitř překvapení. Jejich příprava není vůbec složitá, pokud si vyberete jeden z receptů, který by vám vyhovoval. Poradíme, jak na to.

Jak na přípravu sladkých brambor

Postup je pokaždé stejný, jen hmota je jiná:

  • Dětské piškoty k sobě slepíme po dvou chuťově výraznou marmeládou.
  • Piškoty na okamžik namočíme do cukrové vody s rumem (pro děti se sirupem).
  • Obalíme v mandlové směsi a vytvoříme koule (nerovnosti nevadí).
  • Kuličky obalíme v práškovém kakau a vložíme do papírového košíčku.

Mandlové směsi na zabalení brambůrků

Obal musí být světlý, aby vynikla kakaová slupka:

  • Marcipán pravý nebo mléčný, kupovaný i domácí.
  • Piškotová hmota na nepečené cukroví s mandlovou trestí.
  • Těsto z mletých mandlí, másla a cukru s kapkou mandlového aroma.
  • Hmota z dětské krupičky, cukru, másla a mandlové tresti.

Nevíte, jak na mandlové brambory? Naše video vám s postupem poradí:

 

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli