Margotková kolečka: Výtečné slepované cukroví úchvatně voní kokosem a čokoládou
Pokud milujete tyčinku Margot i slepované cukroví s lahodnými náplněmi, pak by margotková kolečka pro vás mohla být přesně to pravé. Můžete si je připravit o Vánocích nebo kdykoliv během roku při svátečních příležitostech.
Základem tohoto cukroví jsou upečená kolečka z máslového těsta, která plníme lahodným margotkovým krémem, zdobíme rozpuštěnou čokoládou a sypeme drobečky nastrouhané Margotky. Takhle jednoduché to je.
Mohlo by vás zajímat
Jak upéct margotková kolečka
Postup je velmi snadný, proto se do něho mohou pustit i začátečníci.
- Nejprve smícháme suché suroviny na těsto - hladkou mouku, cukr moučka, vanilínový cukr, strouhanou citronovou kůru a špetku soli.
- Pak přidáme změklé máslo a žloutky, vypracujeme těsto a uložíme ho ve fólii nebo mikrotenovém sáčku asi na 2 hodiny do chladna.
- Po vychlazení těsto rozválíme na sílu 3–4 mm a vykrajujeme z něj kolečka, a to tak, abychom co nejlépe využili plochu rozváleného těsta.
- Vykrájená kolečka zvedáme opatrně za pomoci kulatého nože a rovnáme na plech vyložený pečicím papírem.
- Pečeme v předehřáté troubě asi 10–12 minut při teplotě 200 °C. Jakmile začnou lehce hnědnout okraje, máme hotovo.
- Kolečka odložíme z horkého plechu a necháme zchladnout.
Jak a čím naplnit margotková kolečka
Dále si připravíme krém k naplnění koleček.
- Do krému potřebujeme nastrouhanou tyčinku Margot, lépe se strouhá po vychlazení. Dále si připravíme cukr moučku, změklé máslo a na dochucení trochu rumu.
- Všechny suroviny smícháme a vypracujeme z nich krém.
- K plnění použijeme buď zdobicí sáček na cukroví nebo jen kulatý nůž.
- Při plnění spojujeme dvojice koleček k sobě.
- Jednu stranu slepeného cukroví pak namočíme do rozpuštěné čokolády a dříve než začne poleva tuhnout, posypeme povrch cukroví strouhanou tyčinkou Margot. Vhodné jsou i mleté vlašské ořechy.
- Cukroví rozložíme na tác a necháme zchladnout a zaschnout.
Podívejte se i na další recepty na slepovaná a čokoládou polévaná kolečka. Můžete se inspirovat recepty našich čtenářů.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Komentáře